Трамп зареєстрував торгову марку в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп зареєстрував торгову марку в Україні

Дональд Трамп
Джерело:  The Guardian

У звіті кандидата у президенти на виборах в США, республіканця Дональда Трампа щодо своїх фінансових справ, поданому до Офісу США зазначається, що він має власну зарєєстровану торгову марку в Україні та низці інших країн по всьому світу. 

Головні тези:

  • Дональд Трамп має власну зареєстровану торгову марку в Україні та інших країнах світу.
  • Фінансова діяльність та бізнес в Україні становить значну частину майнового портфеля Трампа.
  • Майновий стан Трампа оцінюється у 6,5 млрд доларів, що є більшим порівняно з іншими політичними опонентами.
  • Камала Гарріс пропонує політику економічного зростання та боротьби з антиконкурентними практиками на відміну від податкових пільг Трампа для мільярдерів.
  • Протистояння між Трампом та Гаррісі у сфері економіки та фінансів стає ключовим компонентом виборчої кампанії в США.

Що відомо про бізнес Трампа, зокрема, в Україні

Як зазначають журналісти видання, Трамп заробив сотні тисяч доларів на продажах брендованої Біблії із власним підписом.

Окрім цього Трамп також має бізнес в Україні, де в нього є зареєстрована торгова марка, а також у таких країнах як Китай, Саудівська Аравія, Іран та Ізраїль.

Мільйони доларів експрезидент зберігає у криптовалюті, а також є власником золотих злитків на шестизачні суми. Проте й борги у Трампа чималі: за наклепи та шахрайство він має сплатити штрафи у близько півмільярда доларів. 

Однак при цьому Трамп значно багатший за його політичних опонентів і соратників.

Статки Трампа загалом сягають до 6,5 млрд доларів: для порівняння Камала Гарріс володіє майном та активами на 8 млн, Джей Ді Венс задекларував 4 млн в американській валюті, а Тім Волз на їхньому тлі фактично бідний - лише 330 тис доларів.  

Що каже опонент Трампа на виборах Камала Гарріс

Кандидат у президенти США від демократів Камала Гарріс обіцяє побудувати “економіку можливостей”, спрямовану на подолання інфляції за допомогою масштабних субсидій і податкових пільг.

Гарріс обіцяє поновити зростання економіки США і критикує Трампа
Камала Гарріс

Вашої зарплати має бути достатньо, щоб забезпечити вам і вашій родині хорошу якість життя ... Наприклад, жодна дитина не повинна рости в бідності. Наприклад, після років важкої праці ви повинні мати можливість гідно вийти на пенсію, і мати можливість вступити до профспілки, якщо захочете, - зазначила Гарріс.

Вона пропонує скоритити бюрократичні механізми для зниження вартості життя у США, продовжити розслідування щодо антиконкурентної поведінки у сфері постачання продуктів харчування, а також запропонувати федеральну заборону на завищення цін на продукти харчування.

Послухайте, я знаю, що більшість підприємств створюють робочі місця, роблять внесок у нашу економіку та грають за правилами. Але деякі - ні, і це просто неправильно. Ми повинні вжити заходів, коли це відбувається, - наголосила Гарріс.

Вона протиставила свої пропозиції програмі республіканського конкурента Дональда Трампа.

Він планує рік за роком надавати мільярдерам значні податкові пільги. І він планує скоротити корпоративні податки більш ніж на $1 трлн, навіть попри те, що вони отримують рекордні прибутки. І це на додачу до скорочення податків на $2 трлн, яке він вже підписав як президент, і яке, до речі, в переважній більшості дісталося найбагатшим американцям і корпораціям. Я думаю, якщо ви хочете знати, хто про кого піклується, подивіться, за кого він бореться, - наголосила Гарріс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?