У 24-ій ОМБр показали евакуацію поранених воїнів у Часовому Яру — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

У 24-ій ОМБр показали евакуацію поранених воїнів у Часовому Яру — відео

У 24 ОМБр показали евакуацію поранених воїнів у Часовому Яру

У 24-й бригаді імені короля Данила зняли фільм, щоб показати, як проходила евакуація поранених воїнів із мікрорайону "Канал" в Часовому Яру. Кадри були зняті за декілька днів до відходу Сил оборони із цього мікрорайону.

Головні тези:

  • Унікальне відео показує евакуацію поранених воїнів у Часовому Яру від 24-ї ОМБр.
  • Механіки-водії та медики бригади працювали на межі людських можливостей, щоб витягнути своїх побратимів з пекла бойових дій.
  • Після відступу українських військових з мікрорайону “Канал” на Часовому Яру тривають активні бойові дії з боку окупаційної армії РФ.
  • За останні дні українські військові відбили вже 11 атак противника у цьому районі.
  • Одна з ключових змін у ситуації сталася після відступу українських сил з мікрорайону “Канал”, що позначилося на рухах російських окупантів у районі.

Як проходить евакуація поранених воїнів у Часовому Яру

Після місяців запеклих боїв та наступу значно переважальних сил противника, наші підрозділи залишили майже повністю знищений район. Тепер фактичною лінією зіткнення є канал Сіверський Донець — Донбас, а воїни 24-ї бригади контролюють більшу частину Часового Яру. Ми хочемо показати, в яких надскладних умовах відбувалась евакуація поранених бійців з "Каналу". Механіки-водії та медики 24 ОМБр імені короля Данила героїчно працювали на межі людських можливостей та ризикували життям, щоб витягнути своїх побратимів з пекла, — розповіли у бригаді.

Там додають, що "кожен такий виїзд міг стати дорогою в один кінець".

В цьому відео буквально показані дев’ять кіл пекла евакуації. Ви побачите підготовку до бойового виїзду, втрату бронемашини після обстрілів, евакуацію пораненого на руках, кадри з екшн-камер та нічного дрону, а також інтерв’ю з евакуаційною групою, — зауважують воїни бригади.

Фільм складається з двох паралельних частин:

  • перша знята на пункті збору до та після виїзду,

  • друга — безпосередньо на полі бою під час евакуації.

Яка наразі ситуація у Часовому Яру

За словами речника ОСУВ “Хортиця” Назара Волошина, після відступу українських військових з мікрорайону “Канал” у Часовому Яру на Донеччині окупаційна армія РФ продовжує атаки, однак надає перевагу спробам наступу в районі Торецька.

Волошин підкреслив, що ключовою зміною у ситуації у місті став відступ українських військових з мікрорайону “Канал”.

І зараз на цьому напрямі продовжуються активні штурмові дії ворога, — підкреслив Волошин.

За його словами, протягом минулої доби українські військові відбили 11 атак російських окупантів у Часовому Яру, а до цього — ще 9 ворожих атак.

Волошин підкреслив, що ворог намагається відтіснити українських військових у напрямку Часового Яру, Іванівського та в районі Кліщіївки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?