У Башкирії РФ пролунав вибух на нафтохімічному заводі — відео
Категорія
Події
Дата публікації

У Башкирії РФ пролунав вибух на нафтохімічному заводі — відео

У Башкирії РФ пролунав вибух на нафтохімічному заводі — відео
Джерело:  online.ua

У російській Башкирії пролунав вибух на території Стерлітамацького нафтохімічного заводу. Росіяни заявляють, що причиною стало продування трубопроводу.

Головні тези:

  • На території Стерлітамацького нафтохімічного заводу в Башкирії стався вибух через продування трубопроводу, що призвело до пожежі.
  • У результаті інциденту постраждали три особи, які були госпіталізовані, включаючи двох газорятувальників.
  • Дрони раніше атакували нафтохімічний завод у РФ у Ростовській області.

Що відомо про вибух в Башкирії

Як зазначається, після вибуху на підприємстві у Стерлітамаку почалася пожежа — його відео з'явилися у місцевих телеграм-каналах.

РосЗМІ повідомляють, що вранці на заводі проходило продування трубопроводу. Внаслідок вибуху постраждали 3 особи — 2 газорятувальники підприємства та 1 очевидець, вони госпіталізовані.

Дрони атакували НПЗ у російській Башкирії

9 травня дрони атакували нафтопереробний завод у місті Салават (Башкирія) — це понад 1 300 кілометрів від лінії фронту. 

На території заводу почалася пожежа. При цьому начебто постраждалих нібито не було.

Спочатку був характерний звук, після пролунав вибух. Попередньо пошкоджено одну з установок на території підприємства, — зазначали росЗМІ.

Зазначимо, що завод належить "Газпрому".

Також у ніч на 18 серпня в результаті операції ГУР МОУ було уражено нафтобазу «ФДКУ комбінат «Кавказ» в районі н. п. Пролетарськ Ростовської обл., РФ. Згадана нафтобаза працювала на ворожий ВПК та забезпечувала діяльність російських окупаційних військ, — нагадали в ГУР.

Джерела в українській розвідці підтвердили, що атака була здійснена за допомогою дронів-камікадзе українського виробництва.

На місці внаслідок атаки виникла спалахнула пожежа, яка триває і досі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?