У Білому домі анонсували терміни проведення засідання у форматі "Рамштайн"
Категорія
Політика
Дата публікації

У Білому домі анонсували терміни проведення засідання у форматі "Рамштайн"

The White House
США

Президент України Володимир Зеленський та президент США Джо Байден обговорять зустріч контактної групи у форматі "Рамштайн". Вона відбудеться наступного місяця.

Головні тези:

  • Президенти України та США проведуть засідання у форматі “Рамштайн” для обговорення питань оборони та надання підтримки Україні.
  • Було анонсовано проведення зустрічі контактної групи на рівні лідерів у листопаді.
  • Світові лідери зобов'язалися планувати інтенсивнішу безпекову допомогу Україні з метою підтримки у війні проти Росії.
  • Президент Байден буде присутній онлайн на “Рамштайні” та проведе віртуальне засідання з міжнародними партнерами щодо допомоги Україні.

Зустріч у форматі “Рамштайн” відбудеться у листопаді

На брифінгу прессекретарка Білого дому Карін Жан-П'єр уточнила терміни проведення наступного “Рамштайну”.

Лідери також обговорять зустріч контактної групи з питань оборони України на рівні лідерів, яка відбудеться наступного місяця, з метою продовження надання Україні підтримки, необхідної їй для перемоги в цьому конфлікті.

Однак за її словами, незабаром стануть відомі деталі телефонної розмови Зеленського та Байдена.

Жан-П'єр не сказала, коли саме відбудеться наступний "Рамштайн".

Однак варто зауважити, що у США на початку листопада відбудуться президентські вибори - вони призначені на 5 листопада. Можливо, "Рамштайн" відбудеться до цієї дати.

Пізніше у Білому домі повідомили, що лідери зобов'язалися інтенсивніше планувати безпекову допомогу Україні. Це необхідно для того, щоб забезпечити Україну обладнанням, необхідним для перемоги.

Зокрема Байден буде присутній на "Рамштайні" у форматі онлайн.

У рамках цих зусиль у листопаді 2024 року президент Байден проведе віртуальне засідання Контактної групи з питань оборони України на рівні лідерів, де лідери координуватимуть з міжнародними партнерами додаткову допомогу для України.

Перенесення "Рамштайну": що відомо

8 жовтня стало відомо, що президент США Джо Байден переніс свій візит до Німеччини, де мав очолити зустріч у форматі "Рамштайн". А наступного дня стало відомо про перенесення засідання Контактної групи з оборони України.

Причиною скасування поїздки Байдена став ураган "Мілтон", який рухався в бік американського штату Флорида.

За словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, зустріч все ще може пройти до кінця жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?