У Білому домі назвали причину відмови Китаю від участі у Саміті миру
Категорія
Політика
Дата публікації

У Білому домі назвали причину відмови Китаю від участі у Саміті миру

Джейк Салліван
Джерело:  AP

За словами радника президента США Джо Байдена з питань нацбезпеки Джейка Саллівана, Китай відмовився від участі у Саміті миру на прохання кремлівського диктатора Володимира Путіна. 

Головні тези:

  • Причина відмови Китаю від участі у Саміті миру - пропозиція кремлівського диктатора Володимира Путіна, яка була прийнята Китаєм під тиском Росії.
  • Заяви різних лідерів, у тому числі радника президента США та прем’єрів Нідерландів та Італії, свідчать про паніку та пропаганду зі сторони Путіна.
  • Реакція західних партнерів на “мирні пропозиції” Путіна вказує на недовіру до справжності та ефективності цих пропозицій.
  • Заява китайського відмовника від Саміту мироуказує на можливу підтримку російських дій в Україні та виявляє особливості відносин між Китаєм, Росією та західними країнами.
  • Ситуація навколо відмови Китаю від участі у Саміті миру відкриває нові аспекти конфлікту у Восточній Європі та акцентує увагу на роль Китаю в глобальній політиці.

Росія вмовила Китай не брати участі у Саміті миру

Очевидно те, що Китаю тут немає. І я припускаю, що їх тут немає, тому що Путін попросив їх не приїжджати, і вони зобов’язалися перед Путіним, - підкреслив Салліван.

За його словами, це дозволяє робити висновки щодо позиції Пекіна стосовно розв’язаної Росією злочинної війни проти України.

І я думаю, що це дещо говорить про позицію Китаю щодо війни Росії в Україні. Я думаю, що країни повинні звернути на це увагу, - додав Салліван.

Як західні партнери реагують на так звані “мирні пропозиції” Путіна

За словами прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте, заяви Путіна свідчать про його паніку.

Той факт, що Путін вчора вийшов із цією божевільною "мирною пропозицією" свідчить про те, що він панікує, - підкреслив прем’єр-міністр Нідерландів.

Пропозиції Путіна прокоментувала і премʼєрка Італії Джорджа Мелоні.

За її словами, вони більше схожі на пропаганду, ніж на реальні кроки.

Мені це більше нагадує пропагандистський хід, ніж справжній. Якщо пропозиція Путіна в стилі "ми готові до мирних переговорів, якщо Україна визнає вторгнення і здасть свої окуповані території", то це не виглядає особливо ефективною пропозицією, - зазначила Мелоні.

Прем’єр-міністр Італії зауважила, що заява диктатора звучить більше як наратив, який хоче створити контрінформацію щодо того, хто насправді відповідальний за цей конфлікт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?