У Білорусі раптово розпочали перевірку боєздатності авіації та ППО
Категорія
Світ
Дата публікації

У Білорусі раптово розпочали перевірку боєздатності авіації та ППО

У Білорусі раптово розпочали перевірку боєздатності авіації та ППО

У Білорусі розпочали новий етап перевірки бойової готовності Військово-повітряних сил та військ протиповітряної оборони. Він стартував 30 вересня.

Головні тези:

  • У Білорусі розпочали нову перевірку бойової готовності військових частин Військово-повітряних сил та військ ППО.
  • Лукашенко у своїй заяві висловив загрози про можливе використання ядерної зброї як відповіді на загрози від НАТО.
  • Можливе тимчасове обмеження руху цивільного транспорту під час пересування військової техніки в Білорусі.
  • Дії Лукашенка та заяви про можливе використання ядерної зброї створюють напруженість у регіоні та загрозу світовому спокою.

Що відомо про перевірку ППО та призов резервістів у Білорусі

Як повідомляє моніторингова група “Беларускі Гаюн“, під час перевірки основну увагу зосередять на готовності та спроможності військових частин і підрозділів ВПС та військ ППО виконувати свої завдання.

Відповідно, до перевірки можуть залучити 2 зенітних ракетних і 2 радіотехнічні бригади, 5 зенітних ракетних полків і 3 авіаційні бази, — йдеться у повідомленні.

У Міноборони РБ також заявили, що під час перевірки заплановано пересування військової техніки. У зв'язку з цим можливе тимчасове обмеження руху цивільного транспорту дорогами загального користування та ділянками місцевості.

Лукашенко хизується “ядерною допомогою” Росії

Диктатор Білорусі цинічно хвалиться тим, що Росія “впишеться” за Білорусь і направить ядерну зброю на країни НАТО.

Я на форумі говорив, що напад на Білорусь — це третя світова війна. Дякую, нещодавно Путін це підтвердив, вносячи поправки до ядерної доктрини, що напад на РФ та Білорусь — ми застосовуємо ядерну зброю. Він підтвердив мої слова. У цьому була суть моєї заяви. Ядерна зброя. І РФ за нас втягується.

Також Лукашенко “пророкує”, що нібито “американці та поляки вже вишикувалися вздовж кордону, особливо польського, і потирають руки”, щоб застосувати свої військові сили проти Білорусі.

Ми застосуємо ядерну зброю — нам можуть відповісти. І щодо РФ, зокрема. Тому Росія весь арсенал застосує. А це вже світова війна. Цього не хоче і Захід. Вони до цього не готові. Але ми їм відверто говоримо: червона лінія — це державний кордон. Наступлять на нього — відповідь буде миттєвою, — зазначив нелегітимний президент РБ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?