У Білорусі знову бідкаються через "напруженість" на кордоні з Україною
Категорія
Світ
Дата публікації

У Білорусі знову бідкаються через "напруженість" на кордоні з Україною

Центр протидії дезінформації
Хренін

Білорусь активізувала зусилля з нагнітання напруженості на кордоні з Україною. Про це повідомив Центр протидії дезінформації при РНБО України.

Головні тези:

  • Білорусь інтенсифікує ймовірність збройних провокацій на кордоні з Україною, намагаючись відтягнути українські сили з важливих ділянок фронту.
  • Дії Білорусі та її спроби нагнітати напруженість на кордоні є частиною інформаційної кампанії, спрямованої на підтримку російських інтересів.
  • Білорусь вдається до подібних інформаційних атак проти України постійно.
  • Українська операція в Курській області спричинює побоювання і невпевненість у Мінську, оскільки успіх українських сил є загрозою російським планам.

Білорусь продовжує нагнітати тему “напруженості” на кордоні з Україною

На тлі подій у Курській області РФ від представників Білорусі знову почали лунати заяви про нібито наявність загрози з боку України.

Зокрема міністр оборони країни заявив про «високу ймовірність збройних провокацій з боку України та резонансних акцій із залученням білоруських націоналістичних формувань».

Скрини публікацій з заявами білоруського міністра оборони

Заява білоруського міністра є частиною інформаційної кампанії з нагнітання напруженості на кордоні з Україною, мета якої — відтягнути до північного кордону українські сили з важливих ділянок фронту. Білорусь вже не вперше вдається до подібних інформаційних атак проти України, діючи в інтересах Москви.

Заклики нелегітимного президента Білорусі Олександра Лукашенка до Києва та Москви сісти за стіл переговорів і «завершити цю бійку» свідчать, що успіх української операції в Курській області викликає у Мінська побоювання, невпевненість та тривогу щодо подальшого розвитку російсько-української війни, вважають у ЦПД.

Лукашенко вибухнув безпідставними погрозами на адресу України

Нелегітимний президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Україну у порушенні повітряного простору країни за допомогою БпЛА та вже погрожує відповіддю.

Зокрема білоруський диктатор абсурдно заявив, що у повітряному просторі його країни нібито збивали українські безпілотники.

За твердженнями Лукашенка, ввечері 9 серпня ВПС та ППО Білорусі нібито були переведені у підвищену бойову готовність.

Білоруський диктатор заявляє, що у повітряному просторі Білорусі, мовляв, було зафіксовано близько 10 українських дронів.

Він заявив, що нібито о 19:04 на висоті півтора кілометра силами протиповітряної оборони "було знищено кілька цілей" над територією Білорусі.

Вночі і з ранку відбувається пошук того, що було знищено. Ми підозрюємо, що це ударні безпілотники. Порушивши повітряний простір Білорусі, летіли з України, — цинічно бреше Лукашенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?