У Британії вперше оштрафували компанію за порушення санкцій проти РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Британії вперше оштрафували компанію за порушення санкцій проти РФ

Уряд Великої Британії
Британія

27 вересня Управління зі здійснення фінансових санкцій (OFSI) Великої Британії наклало штраф у 15 тис фунтів стерлінгів на компанію Integral Concierge Services (ICSL) за порушення фінансових санкцій проти РФ.

Головні тези:

  • У Великій Британії вперше було застосовано штраф за порушення фінансових санкцій проти РФ.
  • Компанія ICSL отримала штраф у розмірі 15 тис фунтів стерлінгів за надання послуг управління майном підсанкційній особі.
  • Нові санкції Великої Британії проти Росії стосуються компаній і суден, які беруть участь у ключових енергетичних проєктах Росії.
  • Співпраця між Британією, США та Євросоюзом у сфері санкцій спрямована на обмеження впливу російської економіки в світі.
  • Застосування штрафу від OFSI свідчить про посилення контролю за виконанням санкційних обмежень та консолідацію міжнародного підходу до карантинування Росії.

У Британії оштрафували компанію за порушення антиросійських санкцій

Про це йдеться у пресрелізі на сайті уряду Великої Британії.

Штраф стосувався послуги з управління майном, яку ICSL надала визначеній особі, яка підлягає під замороження активів.

Зазначається, що у період з 2022 до 2023 роки ICSL здійснила або отримала 26 платежів, пов’язаних із послугами, які надавались підсанкційній особі, попри те, що компанії було відомо, що цими діями вона порушує фінансові санкції Британії.

Унаслідок порушень ICSL отримала штраф у розмірі 15 тис фунтів стерлінгів (понад 20 тис дол США). Компанія не оскаржувала штраф і сплатила його у повному обсязі, йдеться у пресрелізі.

Накладений штраф на ICSL за порушення санкцій проти Росії був першою подібною практикою для OFSI.

Що відомо про нові санкції Британії проти РФ

Як зазначили в уряді Британії, СПГ є важливим джерелом доходів для російської економіки, і Росія прагне збільшити свою частку на світовому ринку з 8% до 20%.

Раніше Британія разом зі США та Євросоюзом вже запровадили санкції проти "Арктик СПГ 2", що призвело до скорочення його виробництва.

Нові санкції стосуються компаній і суден, залучених до ключових енергетичних проєктів Росії. Загалом під санкції потрапили 15 суден і організацій, пов'язаних із російським СПГ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?