У Челябінську підлітка заарештували за спробу підпалу бомбардувальника армії РФ
Категорія
Події
Дата публікації

У Челябінську підлітка заарештували за спробу підпалу бомбардувальника армії РФ

Винищувач армії РФ
Джерело:  online.ua

Суд Тракторозаводського району російського Челябінська схвалив арешт 16-річного уродженця Дагестану за звинуваченнями у спробі скоєння диверсії на військовому об'єкті армії РФ.

Що відомо про арешт 16-річного підлітка та звинувачення у спробі підпалу бомбардувальника

За інформацією журналістів російського видання Meduza, ім’я підлітка не розголошують, однак слідчі звинувачують його у спробі підпалу бомбардувальника на військовому аеродромі "Шагол".

Зазначається, що працівники ФСБ нібито затримали підлітка 5 січня.

Його звинувачують у спробі скоєння диверсії у рамках завдання від нібито українських спецслужб.

Під час затримання у нього вилучили "засоби зв'язку і носії інформації, що містять його фотозвіти та листування з українськими кураторами", стверджували у ФСБ.

При цьому Головне управляння розвідки України підтвердило, що в ніч на 4 січня на аеродромі "Шагол" у російському Челябінську згорів винищувач-бомбардувальник Су-34.

Що відомо про військовий аеродром "Шагол"

"Шагол" - це військовий аеродром в поблизу російського міста Челябінськ.

На аеродромі базується 108-й тренувальний авіаполк Челябінського авіаційного училища та 2-й змішаний авіаполк 21-ої змішаної авіадивізії ПКС ЗС РФ.

Су-34 (за кодифікацією НАТО Fullback - "захисник") - радянський і російський багатофункціональний винищувач-бомбардувальник.

Сконструйований для здійснення точних ракетно-бомбових ударів по наземних цілях противника в оперативній і тактичній глибині, а також для ураження повітряних цілей противника. Може розвивати швидкість до 1,9 тисячі км/год на висоті до 14,6 км.

Може завдавати ударів на віддаленні 150-600 км від лінії зіткнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?