У "Центренерго" озвучили наслідки руйнування Трипільської ТЕС внаслідок атаки РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

У "Центренерго" озвучили наслідки руйнування Трипільської ТЕС внаслідок атаки РФ

тес

Ракетна атака РФ 11 квітня повністю зруйнувала Трипільську ТЕС в Київській області. Наразі продовжується розбір завалів внаслідок російського удару.

Що відомо про наслідки атаки РФ по Трипільській ТЕС

Як повідомив голова наглядової ради ПАТ "Центренерго" Андрій Гот, наразі ситуація в енергосистемі, попри знищення ТЕС, залишається стабільною.

Я сподіваюсь, що кияни не відчують на сьогодні (наслідків — ред.). Але це вже питання не тільки до нас, а всієї енергосистеми України. На сьогодні я маю інформацію, що ситуація стабільна, — додав Андрій Гот.

Щодо наслідків то Гот зауважив, що це повна втрата генерації — теплової генерації та маневреної генерації, яка відчується в піках споживання електроенергії.

Він відзначив, що маневрена генерація працює під час піка й задовольняє попит в ті моменти, коли інші генерації не можуть цього зробити.

Не вітер, не сонце, не гідро, а от теплогенерація це може це робити. Ну, на жаль, на сьогодні вже не може, — відзначив Андрій Гот.

Гота розповів, що наразі терміни відновлення станції є. Він відзначив, що в серпні 2023 року команда мала схожу "картину". Тоді ж блоки не були зруйновані, але були зупинені й не здатні до роботи.

І ми за декілька місяців вже входили в зиму майже з максимальною потужністю. Тому ми знаємо як відновлювати з нуля та орієнтовні терміни. Але назвати ці терміни не можу в силу об'єктивних причин, — пояснив він.

Атака РФ на Україну у ніч на 11 квітня

Війська РФ вночі завдали удару по Україні 42 ракетами (Х-101/Х-555, С-300, Х-59, Х-47М2 «Кинджал») й 40 ударними дронами. Сили ППО знищили 18 ракет (Х-101/Х-555, Х-59) і 39 безпілотників.

Атака була спрямована проти енергетичної інфраструктури у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях.

Ракетна атака РФ 11 квітня повністю зруйнувала Трипільську ТЕС в Київській області.

Трипільська ТЕС — найпотужніша електростанція на Київщині. Вона є найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.

Унаслідок влучень сталася масштабна пожежа в турбінному цеху. Наразі на підприємстві тривають роботи з локалізації вогню. Наразі ПАТ "Центренерго" втратило 100% генерації.

  • На Київщині армія РФ атакувала дронами-камікадзе та ракетами об'єкт критичної інфраструктури.

  • По критичній інфраструктурі Харкова та області було нанесено щонайменше 10 ударів. Понад 200 тисяч абонентів регіону без електропостачання.

  • У Запорізькому районі пошкоджено об’єкт енергетичної інфраструктури.

  • На Львівщині уражено обʼєкт газорозподільчої інфраструктури у Стрийському районі та електропідстанцію у Червоноградському. Усі системи життєзабезпечення Львівської області працюють у штатному режимі.

Також під час ракетної атаки 11 квітня Росія атакувала дві теплоелектростанції компанії ДТЕК — серйозно пошкоджено обладнання підприємств.

Нагадаємо, 22 березня була зруйнована Зміївська ТЕС, яка є найбільшою станцією у Харківській області та однією з найбільших в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?