У червні може початися шлях до справедливого миру — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

У червні може початися шлях до справедливого миру — Зеленський

Офіс Президента України
Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні сказав, що очікує “початок шляху до справедливого миру” цього червня у зв’язку з проведенням Глобального саміту миру у Швейцарії.

Підготовка до Глобального саміту миру

Зеленський розповів, що Україна продовжує готувати на червень перший, інавгураційний Саміт миру.

І наша команда зараз, а разом із нею й команди ключових партнерів працюють, щоб Саміт став справді глобальним. Точно можемо сказати: усі континенти будуть представлені — різні частини світу, різні погляди на глобальний розвиток. Але всі вони об’єднані однаковим визнанням того, що Статут ООН та базові міжнародні конвенції є обов’язковими документами для кожної держави світу, зокрема й такої, як Росія, де царює божевілля.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Він підкреслив, що світова більшість повинна примусити Росію до миру та може це зробити.

Саме в червні може початися шлях до справедливого миру.

Глобальний саміт миру: що відомо

У січні 2024 Україна та Швейцарія розпочали підготовку до проведення Глобального саміту миру під час якого планують обговорити "формулу миру".

Вже відомо, що з 15 по 16 червня на курорті Бюргеншток поблизу міста Люцерн у Швейцарії відбудеться саміт миру.

За даними The Guardian, конференція буде спрямована на створення рамок, сприятливих для всеосяжного та тривалого миру в Україні, а також «конкретної дорожньої карти для участі Росії в мирному процесі».

Влада Швейцарії поки що не оприлюднила повний список учасників.

У квітні Зеленський повідомив, що в української розвідки є точна інформація, що Росія не просто хоче зірвати Саміт миру, але й має конкретний план, як це зробити: як зменшити участь країн, як діяти, щоб миру не було ще довше.

І ми разом повинні цьому протидіяти — повинні працювати в єдності заради справедливого миру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?