У ЦПД розвінчали російський фейк про обстріл Рівненської АЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЦПД розвінчали російський фейк про обстріл Рівненської АЕС

Центр протидії дезінформації
РАЕС

Електронні листи нібито від Державної служби України з надзвичайних ситуацій про "ракетний обстріл" Рівненської АЕС є частиною інформаційної атаки російських загарбників. Про це повідомив Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України.

Головні тези:

  • Електронні листи про ракетний обстріл Рівненської АЕС є частиною російської інформаційної атаки.
  • Українські держструктури не розсилали подібні повідомлення, а тому важливо не вірити та не поширювати цей фейк.
  • Росія цинічно обвинувачує Україну у підготовці провокацій на ядерних об'єктах, намагаючись дискредитувати київський режим.
  • Заради безпеки громадян слід уникати переходів за посиланнями в сумнівних листах та повідомляти про подібні випадки правоохоронні органи.
  • Реакція міжнародних організацій на звинувачення Росії у підготовці провокацій показує необгрунтованість та лицемірство її заяв.

Росія поширює фейк про ракетний обстріл Рівненської АЕС

За даними відомства, українці почали отримувати електронні листи, де вказано, буцімто завданий по Рівненській АЕС "ракетний удар" спричинив підвищений рівень радіації. У листах наведені інструкції щодо евакуації та посилання на невідомі сумнівні ресурси.

Як з'ясували в Центрі протидії дезінформації, ДСНС України подібних повідомлень не розсилала.

Пошти служби з надзвичайних ситуацій зламані не були.

Ймовірно, ці листи розсилалися через поштові скриньки-двійники та є частиною російської інформаційної атаки з метою посіяти паніку серед населення, дискредитувати українські держструктури та знизити рівень довіри до них.

Громадян закликають у жодному разі не переходити за посиланнями, вказаними в цих листах. Сам лист необхідно позначити як спам.

У разі, якщо не вдалося уникнути переходу за посиланням, слід звернутися до Департаменту кіберполіції.

Захарова цинічно звинуватила Україну у підготовці провокацій на Курській АЕС

Офіційна представниця МЗС Росії Захарова цинічно звернулася до міжнародних організацій, таких як ООН і МАГАТЕ, у зв'язку з буцімто отриманою РФ інформацією про підготовку “київським режимом провокації на ядерних об'єктах Російської Федерації”.

За інформацією, що надходить, київський режим розпочав підготовку нападу на Курську атомну електростанцію, — зазначила пропагандистка.

Росія, яка сама захопила та утримує українську Запорізьку АЕС, лицемірно закликала міжнародну спільноту негайно виступити з засудженням “провокаційних акцій, що готуються київським режимом, і не допустити порушення ядерної та фізичної ядерної безпеки Курської АЕС, результатом якого може стати масштабна техногенна катастрофа в Європі”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?