У ЦПД спростували інформацію про захід армії РФ в Торецьк
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЦПД спростували інформацію про захід армії РФ в Торецьк

Центр протидії дезінформації
У ЦПД спростували інформацію про захід армії РФ в Торецьк

30 липня в мережі зʼявилася фейкова інформація про нібито про захід російської армії до Торецька.

Головні тези:

  • ЦПД спростував інформацію про захід армії РФ в Торецьк, стверджуючи, що ця інформація не відповідає дійсності.
  • Відомі деталі щодо масованого штурму армії РФ в районі Курахового: втрати окупантів, участь бронетехніки та танків у бою.
  • Українські військові вразили російські боємашини та танки, знищивши 36 окупантів та поранивши 32.
  • Скалічені російські штурмовики у паніці відступають, що свідчить про ефективність оборонної стратегії українських силовиків.

ЗСУ контролюють Торецьк

Як зазначається, у мережі заявили про напружену ситуацію на Торецькому напрямку. Зазначалось, що росіяни, нібито, вже "перейшли в безпосередньо межі Торецька".

Проте керівник ЦПД при Раді національної безпеки і оборони Андрій Коваленко спростував цю інформацію. За його словами, станом на 12:00 "інформація про захід росіян в Торецьк не відповідає дійсності".

Що відомо про відбиття нового масованого штурму армії РФ в районі Курахового

Зазначається, що злочинна армія РФ відправила в атаку 57 одиниць бронетехніки для прориву оборонних позицій українських десантників.

Однак ворожий штурм зазнав поразки й обернувся численними втратами для російських окупантів.

Підкреслюється, що протягом одного дня російські окупанти залучили до штурму 10 танків, 47 бронемашин, 10 мотоциклів та 1 багі.

У ході бою наші воїни вразили 12 бойових броньованих машин, 8 російських танків, 9 мотобайків та багі. Знищено 36 окупантів, ще 32 — поранені. Скалічені російські штурмовики з відірваними кінцівками, які відчули лють Таврійських десантників і в паніці кидаються повзти з поля бою — ось що треба показувати кожному, хто ще збирається взяти участь в "сво", — повідомляють бійці бригади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?