У Дагестані шахістка отруїла ртуттю свою суперницю на турнірі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Дагестані шахістка отруїла ртуттю свою суперницю на турнірі

У Дагестані шахістка отруїла ртуттю свою суперницю на турнірі
Джерело:  online.ua

Шахістка Аміна Абакарова отруїла сполуками ртуті свою суперницю Умайганат Османову на турнірі у Махачкалі 2 серпня. Причиною такого екстраординарного вчинку спортсменка назвала образу за кращі результати візаві в змаганнях.

Головні тези:

  • Шахістка Аміна Абакарова отруїла свою суперницю ртуттю на турнірі в Махачкалі через образу за поразку в попередньому змаганні.
  • Офіційний представник Федерації шахів РФ назвав інцидент дикістю та підкреслив, що здоров'я спортсменів важливіше за будь-які перемоги.
  • Абакарова наразі не затримана та не виходить на зв'язок із постраждалою.

Шахістка розлила ртуть на шахову дошку своєї суперниці

Як повідомляють росЗМІ, змагання проходили 2 серпня у Будинку шахів у Махачкалі.

Судячи з відео з камер спостереження, перед початком змагань одна з учасниць спочатку вивчила список учасників, а потім підійшла до певного столу та вилила ртуть поруч із дошкою.

Після цього вона розтерла рідину по столу шахівницею.

Її суперниці Умайганат Османовій стало погано одразу ж після початку турніру — у постраждалої запаморочилося в голові, їй викликали швидку допомогу.

Умайганат Османова (фото — росЗМІ)

У розмові з іншими спортсменками Абакарова зізналася, що зважилася отруїти шахістку через образу. Ймовірною причиною такого вчинку стала перемога Османової у фіналі турніру в Махачкалі в липні. Тоді обидві шахістки набрали однакову кількість балів, проте перемогу присудили постраждалій завдяки додатковим показникам, — зазначають росЗМІ.

Аміна Абакарова (фото — росЗМІ)

Постраждала розповіла, що Абакарова наразі не затримана та не виходить на зв'язок із нею. Окрім цього Умайганат стверджує, що проти неї поки не порушили справу,

У Федерації шахів Дагестану відреагували на отруєння ртуттю

Директор організації турніру Зураб Салманов повідомив, що ніхто не очікував, що хтось з учасниць може бути здатний на отруєння.

Звичайно, ніхто не очікував. Начебто все нормально було. Нічого такого не помічали, — сказав Салманов.

У Федерації шахів РФ натомість інцидент назвали дикістю. Виконавчий директор ФШР Олександр Ткачов підкреслив, що “жодна медаль не варта життя та здоров'я спортсменів”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?