У Дагестані ввели режим контртерористичної операції — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Дагестані ввели режим контртерористичної операції — відео

дагестан
Джерело:  online.ua

23 червня група озброєних невідомих осіб обстріляла синагогу, церкву та наряд місцевої поліції у Дербенте на території Дагестану. Вже відомо про шістьох загиблих поліцейських і ще 12 поранених.

Головні тези:

 

  • Шість поліцейських загинули, а 12 осіб отримали поранення в результаті нападів у Дербенті та Махачкалі.
  • ЗМІ повідомляють про зв'язки нападників з міжнародною терористичною організацією, а також про затримання чи ліквідацію деяких учасників нападів.
  • Бойові зіткнення тривають в центральній частині Дербента, а силовики блокують бойовиків у будівлі біля ресторану.
  • Люди шукають притулок у церквах та ресторанах під час боїв на вулицях Махачкали. У зіткненнях ліквідовано трьох учасників нападів.

Яка ситуація в Дагестані наразі

Як зазначають ЗМІ, у Дербенті та Махачкалі скоєно напад на два православні храми, синагогу та пост ДПС.

Попередньо ападники на Махачкалу та Дербент є прихильниками міжнародної терористичної організації. У нападі на Махачкалу брали участь двоє синів голови Сергокалинського району Дагестану Магомеда Омарова: Осман та Аділь Омарови. Інформація не підтверджена;

Двох нападників на посаду ДПС у Махачкалі було вбито. Ще як мінімум двох затримано на території пляжу «Берізка»;

-За оновленою інофрмацію загинули 9 людей, із них семеро — поліцейські. 25 осіб отримали поранення. Наразі центральна частина Дербента знеструмлена, у місті йдуть бойові зіткнення.

У громадській спостережній комісії Дагестану заявили, що в Дербенті в церкві вбито священика, а в Махачкалі — охоронця церкви.

Повідомляється, що терористи залишили на задніх воротах синагоги номери аятів із Корану.Наразі силовики заблокували бойовиків, які засіли у будівлі біля ресторану "Хаял" у Дербенті. Тим часом у церкві Махачкали сховалися люди, доки на вулицях міста точаться бої.

Ліквідовано третього учасника нападу в Дагестані

Як повідомляють росЗМІ, третій учасник нападу бойовиків на Махачкалу — 32-річний Абдусамад Амадзієв. Він також був ліквідований під час затримання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?