У Дагестані загинули 15 поліцейських внаслідок нападів
Категорія
Світ
Дата публікації

У Дагестані загинули 15 поліцейських внаслідок нападів

У Дагестані загинули 15 поліцейських внаслідок нападів
Джерело:  online.ua

Загалом у російському Дагестані після нападів на синагогу й церкви загинули 19 людей.

Головні тези:

  • У результаті нападів в Дагестані загинули 15 поліцейських та 4 цивільні особи.
  • Серед жертв — протоієрей Микола Котельников, настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці в Дербенті.
  • Збройні напади спровоковані нападами на релігійні установи в Дербенті та Махачкалі, а також стріляниною на кордоні з РФ.
  • Деякі російські посадовці вважають, що за нападами стоять спецслужби України та НАТО, однак інші відкидають ці звинувачення.

Що відомо про жертв та постраждалих внаслідок нападів у Дагестані

Як повідомив Слідчий комітет РФ, 15 загиблих були поліцейськими, четверо — цивільними. Серед загиблих цивільних — протоієрей Микола Котельников, який був настоятелем храму Покрови Пресвятої Богородиці в Дербенті.

За даними МВС Дагестану, 16 людей постраждали: 13 поліцейських і 3 цивільних, їх госпіталізували.

Слідчий комітет також повідомив про «ліквідацію» пʼяти людей, причетних до нападу. За інформацією російських ЗМІ, серед нападників були двоє синів та племінник глави Сергокалинського району Дагестану Магомеда Омарова — Осман і Аділь.

Що відомо про напади в Дагестані

23 червні у Дагестані сталась низка нападів на релігійні установи. У Дербенті обстріляли православну церкву і синагогу, у Махачкалі — синагогу, церкву і пост ДПС. Також стрілянина сталася на кордоні Абхазії з РФ.

Депутат Держдуми РФ Абдулхакім Гаджієв заявив, що до збройних нападів на території Дагестану нібито причетні спеслужби України та НАТО. 

Зокрема, Гаджієв заявив пропагандистським російським ЗМІ, що збройні напади у Дагестані нібито є відповіддю на успіхи окупаційної армії РФ у розв’язаній Росією злочинній війні.

За цим можуть стояти спецслужби України і країн НАТО... Тому що ми розвиваємо успіх на "СВО" на всіх фронтах, а отже, ситуацію треба розгойдати всередині нашої країни, — заявляє Гаджієв.

Неочікувано йому заперечив колишній керівник "Роскосмосу" Дмитро Рогозін, назвавши такі заяви “рожевим туманом”.

Якщо ми кожен теракт, замішаний на національній і релігійній нетерпимості, ненависті та русофобії, списуватимемо на підступи України і НАТО, то цей рожевий туман призведе нас до більших проблем. У чужому оці смітинку бачимо, у своєму — колоди не розгледимо. А пора б, — заявив Рогозін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?