У ДПСУ розкрили подробиці атаки дронів по КПП "Шебекіно" — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

У ДПСУ розкрили подробиці атаки дронів по КПП "Шебекіно" — відео

ДПСУ
КПП "Шебекіно"

За інформацією Держприкордонної служби України, перехоплення ворожого дрону з цінною інформацією дозволило українським прикордонникам атакувати за допомогою БпЛА ворожий пункт пропуску “Шебекіно” у Бєлгородській області. 

Головні тези:

  • Українські прикордонники вдало перехопили ворожий дрон із цінною інформацією про розташування ворожих сил у будівлях російського пункту пропуску “Шебекіно”.
  • Завдяки помилці оператора дрону була отримана цінна інформація для українських військових, що дозволило здійснити успішну атаку на ворожу позицію.
  • Під час перехоплення було виявлено відео, на якому було видно розташування ворожих сил та їхні дії, що було використано для знищення ворожих позицій.
  • Українські військові швидко реагували на отриману інформацію та успішно здійснили атаку на ворожу позицію, завдяки чому було унеможливлено подальші напади.
  • Перехоплення ворожого дрону є доказом ефективної роботи українських спецслужб та прикордонників у забезпеченні національної безпеки.

Який ворожий оператор дрону через власну помилку “злив” українським військовим цінну інформацію про КПП “Шебекіно”

Зазначається, що бійці підрозділу ДПСУ "Сталевий кордон” перехопили на Харківщині дрон окупаційної армії РФ, який містив флешку із відеозаписами з розташуванням ворожих сил у будівлях російського пункту пропуску "Шебекіно".

Через брак професіоналізму, оператор цього БПЛА зафільмував власні стартові позиції, - пояснюють у ДПСУ.

Зазначається, що українськими прикордонниками було вивчено карту пам’яті, на якій були подробиці розташування військових окупаційної армії РФ у будівлях російського КПП "Шебекіно".

За словами прикордонника із позивним "Тунгус", російські воєнні злочинці зробили справжній подарунок українським прикордонникам, зливши розташування власних позицій, по яких невдовзі добряче прилетіло.

Як українським військовим вдалось перехопити ворожий дрон із цінною інформацією

Військовий зазначив, що під час бойового чергування з побратимом з позивним "Мальборо" в районі населеного пункту Плетенівка на Харківщині виявили БпЛА російських окупантів.

Близько 6 хвилин прикордонники намагались впоратись із ворожим дроном і змогли приземлити його.

На флешці були досить цікаві відео, зняті ворогом, як дрон повертався до своєї льотної позиції, звідки вони вилітають і виконують свої бойові завдання, - пояснює “Тунгус”.

За його словами, було багато позицій, які раніше наші прикордонники не могли побачити, зокрема, було видно де є скупчення техніки, людей на пункті пропуску.

Він зазначив, що саме звідти вівся обстріл українських позицій.

Прикордонник також підкреслив, що мала місце помилка російського пілота - він не виконав основного правила, бо почав знімати на своїх позиціях.

За його словами, було відразу ухвалено рішення - знешкодити місце, звідки дрони вилітали.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?