У ДПСУ спростували заяви Лукашенка про нове перекидання військ до кордону з Україною
Категорія
Україна
Дата публікації

У ДПСУ спростували заяви Лукашенка про нове перекидання військ до кордону з Україною

У ДПСУ спростували заяви Лукашенка про нове перекидання військ до кордону з Україною

Державна прикордонна служба України заявила, що не фіксує збільшення кількості техніки чи особового складу білоруських військ біля кордону з Україною.

Головні тези:

  • ДПСУ стверджує відсутність збільшення техніки та особового складу військ Білорусі біля кордону з Україною.
  • Заяви Лукашенка про перекидання військ виявилися фейком, що надмірно нагнітає інформаційну обстановку.
  • Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається стабільною, без змін.

Заяви Лукашенка про чергове перекидання військ до кордону з Україною є фейком

Речник ДПСУ полковник Андрій Демченко заявив, що Лукашенко продовжує нагнітати інформаційну обстановку агресивними заявами, які не відповідають дійсності.

Ситуація на кордоні з Республікою Білорусь — без змін. Як бачимо, риторика Лукашенка також не змінюється, постійно нагнітаючи ситуацію з регулярною періодичністю на догоду країні-терористці. Ми не спостерігаємо зараз збільшення техніки чи особового складу білоруських підрозділів біля нашого кордону, — зазначив Андрій Демченко.

Що цьому передувало

18 серпня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що перекинув до кордону з Україною майже третину своєї армії.

Бачачи їхню (України — ред.) агресивну політику, ми ввели туди і розмістили в певних точках — так, як це в разі війни, оборони було б, — наших військових уздовж усього кордону. Ба більше, там працюють спецслужби, спецпідрозділи — "Альфа", "Алмаз" та інші — найбільш підготовлені, вони свою роботу роблять, — заявив Лукашенко.

Окрім цього Лукашенко вважає, що українські війська у значній кількості знаходяться на кордоні з Білоруссю, бо думають, що "Путін знову буде наступати з території Білорусі".

У відповідь я змушений був майже третину армії перекинути додатково на посилення того, що було, — заявив Лукашенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?