У Джанкої внаслідок удару знищено склад ракет "Циркон" та ліквідовано 30 солдатів РФ
Категорія
Події
Дата публікації

У Джанкої внаслідок удару знищено склад ракет "Циркон" та ліквідовано 30 солдатів РФ

циркон
Джерело:  online.ua

Внаслідок удару по аеродрому у Джанкої в окупованому Криму 17 квітня окупанти зазнали дуже значних втрат, як у озброєнні, так і в особовому складі.

Що відомо про втрати РФ внаслідок удару по аеродрому “Джанкой”

Як повідомляє військовий експерт Олександр Мусієнко з посиланням на свої джерела, знищено склад ракет "Циркон" та "С-300".

Крім того, Телеграм-канал "Кримський вітер" з посиланням на свої джерела повідомляє про дуже значні втрати серед особового складу окупантів. 

За даними наших джерел, на аеродромі в Джанкої загинуло близько 30 російських військовослужбовців і близько 80 поранено. Через відсутність достатньої кількості місць у шпиталі Джанкоя поранених перевозять вертольотами до Севастополя для розміщення у 1472 ВМКГ, — йдеться у повідомленні.

Російські пабліки та OSINT-спільнота публікують перші фото ймовірних наслідків нічного удару по військовому аеродрому “Джанкой” у Криму.

Попередньо, знищені три пускові установки С-400, одна радіолокаційна станція до С-400, знищені або критично пошкоджені дві пускові установки С-300, а також склад із боєприпасами до цих ракетних систем.

Росіяни стверджують, що по базі вдарила ракета MGM-140 ATACMS, та публікують фото уламків.

Також зазначається, що, за даними джерел, з Джанкойського аеродрому перекидають уцілілі гелікоптери та літаки на аеродром Кіровське.

Що відомо про атаку по аеродрому в Джанкої

17 квітня у Джанкої, який розташований на півночі окупованого Криму, пролунали потужні вибухи. Крім того, у мережі публікували кадри потужної пожежі, яка спалахнула у районі аеродрому.

Нагадаємо, що у Джанкої знаходиться військовий аеродром, який використовують росіяни. З відкритих джерел відомо, що там базується 39-й гелікоптерний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го командування ВПС і ППО Південного військового округу РФ. За попередніми даними, йдеться про три авіаційні ескадрильї.

Також у мережі зазначають, що у Джанкої також фіксували розміщення ворожих зенітних установок С-300/С-400.

Після вибухів у Криму окупанти частково перекрили рух на трасі в районі Джанкоя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?