У Генштабі назвали найгарячіші напрямки фронту
Категорія
Україна
Дата публікації

У Генштабі назвали найгарячіші напрямки фронту

Генштаб ЗСУ
Військовий ЗСУ

За інформацією Генштабу, від початку доби по всій лінії фронту українські військові 121 раз вступали у бій із підрозділами злочинної армії РФ. Найбільш напруженою залишається ситуація у напрямку Покровська на Донеччині. 

Головні тези:

  • На напрямку Покровська на Донеччині українські військові вели загострену боротьбу з підрозділами злочинної армії РФ.
  • Ситуація на Харківщині та Донеччині вимагає уваги від українських військових, які активно відбивають атаки російських окупантів.
  • У ЗСУ зафіксовано численні спроби атак від ворожих сил у різних районах, що свідчить про намагання просунутися агресора на різних фронтах.
  • Окупанти також намагаються просунутися у напрямках Курахового та Краматорська, де відбулися бойові зіткнення та атаки.
  • Українські військові відбивають атаки та ведуть успішну оборону на південному фронті, не допускаючи просування окупантів.

Що відомо про ситуацію на східному фронті

У зведенні Генштабу зазначається, що на Харківщині українські військові відбили 6 атак російських окупантів в районах населених пунктів Глибоке, Вовчанськ та Липці. Наразі тривають ще 2 боєзіткнення.

У напрямку Куп’янська ворог 11 разів атакував поблизу Синьківки, Стельмахівки, Піщаного, Берестового і Степової Новоселівки.

У напрямку Лимана на Донеччині російські окупанти не полишають спроб просунутись в районі Макіївки Греківки та Невського.

Від початку доби ворог провів на цих напрямках 13 атак. Лише біля села Макіївка відбувалися вісім ворожих штурмів.

У напрямку Сіверська зафіксовано 18 спроб атак російських окупантів. ЗСУ відбили 11 ворожих атак лише поблизу однієї тільки Білогорівки.

Ворог також проводить штурмові дії поблизу Івано-Дар’ївки, Спірного, Виїмки та Верхньокам’янського.

У напрямку Краматорська російські окупанти намагаються з района окупованого Бахмута просунутись у бік Часового Яру і Кліщіївки. ЗСУ вже відбили 5 ворожих атак.

Найбільша кількість боєзіткнень зафіксована у напрямку Покровська.

Від початку доби ворог атакував тут 37 разів. 26 атак українські військові відбили в районі Новоолександрівки, Новоселівки Першої, Воздвиженки, Євгенівки, Нетайлового, Восходу, Сокіла.

У напрямку Курахового російські окупанти 6 разів безуспішно намагались атакувати біля Красногорівки, Костянтинівки, Георгіївки.

Противник отримує відсіч біля населених пунктів Водяне, Урожайне і Макарівка. Тут, з початку дня, зафіксовано вісім штурмових спроб агресора.

Що відомо про ситуацію на південному фронті

У Запорізькій області Окупанти намагаються просунутися з Новопокровки на Новоданилівку, однак українські військові відбивають ворожі атаки і завдають загарбникам втрат.

На лівобережжі Дніпра на Херсонщині відбулися три бойові зіткнення на плацдармах, безуспішно для ворога.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?