У Генштабі озвучили кількість строковиків, яких планують звільнити у запас
Категорія
Україна
Дата публікації

У Генштабі озвучили кількість строковиків, яких планують звільнити у запас

Генштаб ЗСУ
зсу

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що до кінця весни близько 7 тисяч українських військових строкової служби звільнять в запас.

До кінця весни у запас звільнять 7 тис строковиків

Відповідно до указу президента України №149 протягом квітня-травня у Збройних силах України, Державній спеціальній службі транспорту та інших військових формуваннях здійснюється звільнення y запас військовослужбовців строкової військової служби.

Усього у Збройних силах України та Державній спеціальній службі транспорту підлягають звільненню близько 7 тисяч осіб.

Що відомо про демобілізацію строковиків

22 лютого глава держави Володимир Зеленський вніс до ВРУ законопроєкт стосовно термінів строкової військової служби.

Наступного дня нардепи прийняли за основу та в цілому законопроєкт №11035 про демобілізацію строковиків.

Проєктом закону пропонується установити, що військовослужбовці строкової служби, термін яких закінчився під час дії воєнного стану та військову службу яких продовжено понад встановлені терміни звільняються з військової служби в запас у терміни, визначені указом глави держави.

З 1 серпня 2023 року строковики, в яких закінчується строк служби за призовом, можуть добровільно мобілізуватися до війська.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?