У Генштабі вперше прокоментували падіння Іл-76 під Бєлгородом
Категорія
Україна
Дата публікації

У Генштабі вперше прокоментували падіння Іл-76 під Бєлгородом

Генштаб ЗСУ
Іл-76

У Генштабі ЗСУ на тлі падіння російського військово-транспортного літака Іл-76 під Бєлгородом обіцяють і надалі вживати заходів із контролю над повітряним простором в районі кордону Бєлгородської та Харківської областей. 

Чому саме Росія причетна до падіння  Іл-76

У Генштабі зазначають, що будуть і надалі здійснювати контроль над повітряним простором із метою зменшити ракетну загрозу з боку авіації країни-агресорки РФ.

Зокрема, українські військові продовжать детально відслідковувати точки запусків ракет та логістику постачання російських окупантів.

Зазначається, що особово це стосується переміщень ворожої військово-транспортної авіації.

Зафіксована інтенсивність обстрілів прямо повʼязана із зростанням кількості військово-транспортних літаків, що протягом останнього часу направлялися до аеродрому Бєлгорода, - пояснюється у коментарі Генштабу.

З урахуванням цього, Збройні Сили України будуть і надалі вживати заходів зі знищення засобів доставки, контролю за повітряним простором для знищення терористичної загрози, в тому числі на Бєлгородсько-Харківському напрямку.

Окрім цього у Генштабі нагадали, що лише за останній тиждень зі сторони Бєлгорода по Харкову та області було завдано 19 ракетних ударів.

Що відомо про падіння літака Іл-76

Сьогодні в Корочанському районі Бєлгородської області впав російський військово-транспортний літак Іл-76.

За інформацією українських спецслужб, літак перевозив партію ракет для ЗРК С-300.

При цьому в Росії стверджують, що нібито на літаку були 65 полонених українських військових, шість членів екіпажу та троє супроводжуючих. Росіяни звинувачують Україну у збитті літака.

В Україні відреагували на заяви росіян, українців закликали не розповсюджувати фейки до офіційних заяв.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?