У ГУР розкрили подробиці кібератаки на російське підприємство з виробництва ядерної зброї
Категорія
Україна
Дата публікації

У ГУР розкрили подробиці кібератаки на російське підприємство з виробництва ядерної зброї

Кібератака

Головне управління розвідки внаслідок кібератаки 17 серпня на російське підприємство, яке розробляє ядерні боєприпаси, отримало великий масив інформації та спричинило збої в роботі цієї установи.

Головні тези:

  • ГУР розкрило подробиці кібератаки на російське підприємство, яке розробляє ядерні боєприпаси.
  • Інформація, отримана в результаті атаки, може вплинути на безпеку та стратегію країни-агресорки.
  • Розвідка Міноборони успішно вивела з ладу сервери та комутатори підприємства, що займається розробкою ядерної зброї.

ГУР отримало багато секретної інформації внаслідок кібератаки на оборонне підприємство РФ

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» розповів представник ГУР Євген Єрін.

Це одне з потужних підприємств, яке було розробником ядерних боєприпасів. Збої в роботі такого підприємства — це удар і по самій структурі, і по іміджу країни-агресора.

Євген Єрін

Євген Єрін

Представник ГУР

За його словами, внаслідок кібератаки ГУР отримало багато інформації.

Інформації дуже багато, вона різноманітна: це і особисті бази даних працівників, службова інформація, інформація, яка може пролити певне світло щодо шляхів обходу санкцій. Ця інформація вивчається та аналізується і стовідсотково буде використана в інтересах нашої перемоги.

Що відомо про кібератаку ГУР на розробника російської ядерної зброї

Кіберпідрозділи Головного управління розвідки Міноборони провели чергову атаку і паралізували роботу підприємства, що займається розробкою ядерної зброї для країни-агресорки. 

Внаслідок успішної атаки на єдиного провайдера у місті снєжинск чєлябінської області РФ — компанію "Вега" — виведено з ладу його 1173 комутатори та 10 серверів. Інформація на серверах "Веги" — знищена. Без інтернету та послуг звʼязку майже тиждень залишається низка стратегічних підприємств міста, — йдеться у повідомленні ГУР.

У відомстві зазначають, що серед російських підприємств, роботу яких вдалось зупинити, "ВНИИТФ" (Всеросійський науково-дослідний інститут технічної фізики), який займається розробкою ядерних боєприпасів для країни-агресорки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?