У ГУР заявили про підготовку до обміну полоненими
Категорія
Україна
Дата публікації

У ГУР заявили про підготовку до обміну полоненими

Військові ЗСУ

За словами представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова, триває взаємодія між робочими групами з питань обміну полоненими, що дозволяє розраховувати на проведення обміну найближчим часом. 

Що відомо про підготовку до обміну полоненими

Робочі групи продовжують спілкуватися, і переговорники комунікують. Це дає підстави вважати, що найближчим часом ми все ж таки будемо мати нові результати, - зазначив Юсов.

Він підкреслив, що ситуація із авіакатастрофою російського Іл-76 поблизу Бєлгорода вранці, 24 січня, негативно вплинула на переговорні та підготовчі процеси щодо обміну полоненими із країною-агресоркою Росією.

Юсов додав, що наразі злочинна російська влада знайшла привід для зайняття категоричної позиції.

Вона була одразу оприлюднена, пропагандисти відпрацювали по методичках, - пояснює представник ГУР.

Юсов також зазначив, що українська сторона зацікавлена у проведенні розслідування і з’ясуванні реальних обставин авіакатастрофи.

Паралельно, як зазначив представник ГУР, мають тривати процеси щодо підготовки та проведення обміну полоненими військовими та цивільними особами.

Що відомо про фальсифікацію РФ обставин авіакатастрофи Іл-76

Зокрема, глава ГУР Кирило Буданов зазначив, що країна-окупант РФ зайняла очікувану позицію щодо авіакатастрофи Іл-76 і всьому звинувачує Україну.

Попри це, залишається чимало незрозумілих для такої позиції факторів.

За словами Кирила Буданова, доволі дивно, що росіяни не показали поля, усіяні трупами і рештками, як мали б це показати, щоб максимально звинуватити Україну.

Як вдалося дізнатися українським розвідникам, на борту літака Іл-76, який 24 січня розбився у Бєлгородській області РФ, повинні були летіти російські високопосадовці.

Андрій Юсов офіційно підтвердив, що в останній момент ФСБ заборонила їм сідати на борт.

За його словами, після катастрофи до місцевого моргу доставили лише п’ять тіл.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?