У ГУР заінтригували новими деталями атаки на літак Су-57 у російському Ахтубінську
Категорія
Події
Дата публікації

У ГУР заінтригували новими деталями атаки на літак Су-57 у російському Ахтубінську

Су-57

Представники ГУР припускають, що уражених літаків Су-57 на російському аеродромі в Ахтубінську могло бути більше.

Головні тези:

  • Представник ГУР припускає, що два літаки Су-57 були уражені в результаті атаки України в Ахтубінську.
  • Інформація про атаку на російські літаки Су-57 є дуже важливою для України, яка підтверджує ефективність оборонних заходів.
  • Атака на найсучасніші винищувачі Москви, такі як Су-57, свідчить про успішність українських протидійних заходів та обладнання.
  • Розкриття деталей події від ГУР дозволяє краще розуміти загрозу українському повітряному простору від російських літаків.
  • Українські системи ППО виявляються ефективними проти найсучасніших бойових літаків, що ставить під загрозу потенційні втрати для РФ у війні з Україною.

Росія могла втратити два літаки Су-57

Є інформація, що уражених російських літаків Су-57 могло бути два.

Про це заявив представник ГУР Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

Ми констатуємо сам факт ураження. ГУР не коментує засоби ураження, як власне і те, чия це операція. Інформація уточнюється, але це дуже добрі новини для України. Це перше бойове ураження цього "надсучасного" літака.

Андрій Юсов

Андрій Юсов

Речник ГУР

Він пояснив, що є дані, які досі продовжують уточнюватися, однак за попередньою інформацією, уражених літаків Су-57 могло бути два.

Також є інформація про безповоротні втрати та поранених серед особового складу окупантів. Безумовно, ці інциденти на летовищах, які ворог використовує у війні проти України, а Су-57 завдає ракетних ударів саме по цивільних об'єктах, такі інциденти, вочевидь, будуть тривати.

Ураження російського Су-57

Головне управління розвідки заявило про поразку новітнього російського літака Су-57 8 червня.

Це сталося вперше в історії під час атаки по летовищу в Ахтубінську. Це підтверджують супутникові знімки.

Су-57 ― найсучасніший винищувач Москви, який здатен використовувати для ударів ракети Х-59 та Х-69.

На озброєнні повітряно-космічних сил Росії перебувають лічені одиниці вказаних бойових літаків.

У Повітряних силах ЗСУ заявляли, що Росія раніше використовувала для ударів по Україні літаки Су-57, але росіяни намагаються їх берегти. Ці винищувачі можуть нести ракети Х-69.

Висловлювалася думка, що війська РФ розуміють, що ці винищувачі можуть бути легко уражені українською системою ППО: "Вони розуміють, що це досить дороге брязкальце і сильно бережуть".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?