У ЄС попередили про можливе ослаблення підтримки України й назвали причину
Категорія
Політика
Дата публікації

У ЄС попередили про можливе ослаблення підтримки України й назвали причину

Євросоюз

Підтримка України Брюсселем може ослабитися, якщо в результаті загальноєвропейських виборів свою присутність у Європарламенті посилять проросійські радикальні партії.

У Євросоюзі може посилитися вплив РФ

З таким попередженням виступила депутатка Європарламенту, заступниця голови делегації ЄП до комітету Асоціації Україна-ЄС Віола фон Крамон.

За словами політикині, вона схвально оцінює роботу Європейського парламенту нинішнього скликання з питання підтримки України.

Віола фон Крамон звертає увагу на те, що парламент був в авангарді підтримки України, надаючи військову, фінансову, юридичну та гуманітарну підтримку.

Але (я) дуже боюся майбутнього: якщо багато хто з нас не буде переобраний, якщо праві виявляться сильнішими, підтримка України може зменшитися, — попереджає політикиня.

Агенти Кремля уже намагаються впливати на роботу ЄС

Як зазначає євродепутатка, щоразу, коли під час пленарного засідання виступає хтось із ультраправої "Альтернативи для Німеччини" AFD або з інших правих партій, то починає лунати "голос Кремля".

Що більше у вас таких голосів, то складніше загалом отримати сильну підтримку. У вас усе ще буде підтримка (після виборів. — Ред.). Але якщо у вас буде більше голосів пропутінських, прокремлівських і проросійських, я думаю, що це буде складніше, і ця підтримка не буде цілісною. Я все ще оптимістична, але я також трохи занепокоєна, — поділилася своїми думками з цього приводу Віола фон Крамон.

Що важливо розуміти, вибори у Європарламент повинні пройти 6-9 червня 2024 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?