Україна готова. Пані посол Євросоюзу виступила з гучною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна готова. Пані посол Євросоюзу виступила з гучною заявою

Україна та ЄС

За словами пані посла ЄС в Україні Катаріни Матернової, Україна готова розпочати переговори про вступ до Євросоюзу. Дипломатка розраховує, що вони розпочнуться уже за 2 місяці.

Переговори про вступ України до Євросоюзу можуть початися незабаром

Катаріна Матернова звертає увагу на те, що політичний сигнал щодо початку переговорів з Україною та Молдовою з боку офіційного Брюсселю було надіслано ще в грудні 2023 року.

Як зазначає пані посол, Україна не просто зараз знаходиться на вірному шляху, а уже готова до офіційних перемовин.

За її словами, очевидно, залишились реформи, які потрібно продовжувати.

Попри це, на переконання дипломатки, їх можна реалізовувати на тлі перемовин про вступ.

Тому я не можу гарантувати, але можу сказати, що дуже сподіваюся, що переговори розпочнуться в червні, — прогнозує Катаріна Матернова.

Як цю ситуацію коментує Ольга Стефанішина

Віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина нещодавно заявила, що переговори про вступ України мають офіційно розпочатися в першій половині року, тобто до завершення головування Бельгії в ЄС. 

"Ми розраховуємо, що затвердження переговорної рамки та початок переговорів про вступ України відбудуться в рамках бельгійського головування, відповідно до досягнутих домовленостей",

Ольга Стефанішина

Ольга Стефанішина

Віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України

Варто звернути увагу на те, що прив’язка до кінця червня як до граничної дати — не випадкова, адже з 1 липня у ЄС починається головування Угорщини.

Офіційний Будапешт виступає проти членства України, адже має тісні зв’язки з російською владою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?