У ЄС пропонують перейти у режим воєнної економіки заради України
Категорія
Економіка
Дата публікації

У ЄС пропонують перейти у режим воєнної економіки заради України

снаряди
Джерело:  Reuters

5 березня Єврокомісія запропонує владі ЄС перевести оборонну промисловість у режим воєнної економіки на тлі російсько-української війни.

ЄС може перейти до воєнної економіки

Як вдалося дізнатися журналістам, європейський комісар з питань промисловості Тьєррі Бретон планує представити пропозиції зі стимулювання країн ЄС купувати більше зброї у європейських компаній, а також з надання допомоги таким компаніям у збільшенні виробничих потужностей.

На переконання Бретона, висока ймовірність того, що Дональд Трамп повернеться у Білий дім, повинна підштовхувати Європу до більш рішучих дій у питаннях свого захисту.

Нам необхідно змінити парадигму і перейти в режим воєнної економіки. Це також означає, що європейська оборонна промисловість повинна йти на більший ризик за нашої підтримки.

Тьєррі Бретон

Тьєррі Бретон

Європейський комісар з питань промисловості

За його словами, у нинішньому геополітичному контексті офіційний Брюссель повинен взяти на себе більшу відповідальність за власну безпеку, не озираючись на те, що далі буде відбуватися в США і хто стане наступним президентом.

ЄС виявився не готовим до війни РФ проти України

Іноземні аналітики дійшли висновку, що промисловість Євросоюзу не може впоратися з тими серйозними проблемами, які виникли після вторгнення РФ в Україну.

Саме тому офіційний Брюссель буде обговорювати створення європейської версії американської схеми іноземних військових продажів, за якою Сполучені Штати допомагають урядам інших країн купувати зброю в американських компаній.

Ще одна пропозиція дозволить ЄС змусити європейські компанії з виробництва зброї віддавати пріоритет європейським замовленням під час кризи.

Варто звернути увагу на те, що реалізація цього плану потребує схвалення з боку 27 національних урядів Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?