У ЄС занепокоєні кандидатом Трампа у віцепрезиденти США
Категорія
Політика
Дата публікації

У ЄС занепокоєні кандидатом Трампа у віцепрезиденти США

Джей Ді Венс та Дональд Трамп
Джерело:  Politico

Побоювання європейських політиків з приводу ймовірної перемоги республіканця Дональда Трампа на президентських виборах в США ще більше посилились після оголошення ним сенатора Огайо Джей Ді Венса ймовірним кандидатом у віцепрезиденти. 

Головні тези:

  • Європейські політики засмучені можливою перемогою Трампа та його впливом на внутрішню та зовнішню політику, зокрема стосовно України.
  • Кандидатура Джей Ді Венса на пост віцепрезидента також викликає занепокоєння через його відмову підтримувати Україну та критику НАТО.
  • Байден відзначає свою готовність до змагань з Трампом, підкреслюючи свій вік та досягнення в роботі протягом свого президентства.
  • Венс та Трамп критикують Європу щодо військових витрат, що може вплинути на стосунки між ЄС та США у разі перемоги республіканців.
  • Занепокоєність ЄС виявляється у прихильності Венса риториці Трампа, що може мати наслідки не лише для США, але й світової політики.

Що не так із кандидатурою Джей Ді Венса і як це може загрожувати Україні

Це катастрофа для України, - заявив журналістам видання один з європейських високопосадовців.

Журналісти видання нагадують, що ще у 2022 році після початку розв’язаної Росією злочинної війни проти України в інтерв’ю Стіву Беннону Венс чітко заявив, що його аж ніяк не хвилює подальша доля України.

У лютому 2024 року, коли Венс вперше виступив на Мюнхенській конференції з безпеки, він сказав, що США необхідно переглянути свою підтримку України, і пропустив зустріч з делегацією України та іншими сенаторами.

У ЄС панікують через кандидатуру від Трампа на пост віцепрезидента США
Дональд Трамп та Джей Ді Венс

Від тоді 39-річний сенатор ще більше посилив власну риторику, критикуючи залежність Європи від США щодо військових витрат.

Як і Трамп, Венс, зокрема, критикує Німеччину за невиконання цільових витрат НАТО на оборону у розмірі 2% ВВП.

Що каже Байден стосовно участі у президентських виборах в США

За словами чинного президента США Джо Байдена в інтерв’ю NBC News, він дійсно вже людина похилого віку, однак його опонент Дональд Трамп лише на кілька років молодший за нього.

Я старий... Але я всього на три роки старший за Трампа, №1. І №2, моя гострота розуму була до біса хороша. Зробив більше, аніж будь-який президент за довгий-довгий час за 3,5 року. Я готовий, щоб мене судили за цим... Я розумію, чому люди кажуть: "Боже, йому 81 рік. Ого. Ким він буде, коли йому буде 83 роки чи 84 роки?" Це законне питання, - підкреслює Байден.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?