У Калінінградській області спалахнула пожежа на ракетному кораблі "Серпухов"
Категорія
Події
Дата публікації

У Калінінградській області спалахнула пожежа на ракетному кораблі "Серпухов"

Ракетний корабель армії РФ "Серпухов"
Джерело:  24 канал

У Калінінградській області спалахнула масштабна пожежа на ракетному кораблі злочинної армії РФ “Серпухов” 

Що відомо про пожежу на ракетному кораблі “Серпухов” у Калініградській області

Зазначається, що через масштабну пожежу судно отримало значні пошкодження.

За інформацією журналістів із посиланням на джерела в українських спецслужбах, пожежа на кораблі сталась 7 квітня.

Підкреслюється, що це малий ракетний корабель проєкту 21631 "Буян-М", який є п'ятим кораблем з цієї серії.

Це була успішна операція ГУР. Корабель надовго виведений з ладу, — наголошують співрозмовники.

За попередніми даними, пожежа на судні сталася, коли воно перебувало на військово-морській базі "Балтійськ" у Калінінградській області Росії. Причини займання "Серпухова" наразі не розголошуються.

Що відомо про ракетний корабель “Серпухов”

"Серпухов" — це малий ракетний корабель проєкту 21631 "Буян-М". До кінця 2016 року був у складі Чорноморського флоту, а з 2017 року перейшов у Балтійський флот. Корабель, названий на честь міста Серпухов, був офіційно спущений на воду 3 квітня 2015 року.

Водотоннажність судна становить 949 тонн, довжина — 74,1 метра, ширина — 11 метрів. Висота судна становить 6,57 метра, а осадка — 2,6 метра. Екіпаж судна складається з 32 осіб. Корабель може розвивати максимальну швидкість 25 вузлів і дальність плавання 2,5 тис миль на швидкості 12 вузлів. Автономність судна становить 10 днів.

За даними з відкритих джерел, корабель "Серпухов" оснащений вертикальною пусковою установкою 3С14, здатною нести 8 крилатих ракет "Онікс".

Існують плани, що в майбутньому на пусковій установці також можна буде розміщувати ракети 3М22 "Циркон" і "Калібр", що дозволить кораблю вражати наземні цілі на відстані до 1,5 тис кілометрів з неядерною боєголовкою, і потенційно до 2 тис кілометрів за альтернативними даними.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?