У китайському Шанхаї вирує тайфун "Пуласан" — відео
Категорія
Події
Дата публікації

У китайському Шанхаї вирує тайфун "Пуласан" — відео

Шанхай
Джерело:  People's Daily Online

У фінансовому центрі Китаю місті Шанхай через тайфун «Пуласан» (Pulasan), який 20 вересня приніс у мегаполіс екстремальні зливи, з небезпечних районів евакуювали 112 тисяч людей.

Головні тези:

  • Унаслідок тайфуну «Пуласан» у Шанхаї евакуювали 112 тисяч людей та призупинили рух транспорту для запобігання жертвам.
  • Місто затоплене рекордними опадами, які побили історичні рекорди з моменту початку метеорологічних спостережень.
  • Тайфун «Пуласан» є 14-м за рахунком цього року і накрив місто Шанхай через два дні після найсильнішого тайфуну за останні 75 років.

Потужні зливи у Шанхаї: що відомо

Аби запобігти жертвам та мінімізувати матеріальні збитки міська влада розпорядилась повернути до портів 649 суден, які перебували в морі, та призупинити рух 54-х потягів і 26-ти поромів.

За даними синоптиків, дощ у Шанхаї почав посилюватися з 2 години ночі 20 вересня й до 9-ї ранку середня кількість опадів у місті досягла 73,3 мм, а 151 метеостанція з 614 діючих у місті зафіксувала сильні або екстремальні рівні опадів.

Так, дані станцій у двох районах міста показали понад 300 мм опадів протягом шести годин, побивши історичні рекорди для цих місць із початку метеорологічних спостережень.

«Пуласан», 14-й за рахунком тайфун цього року, накрив Шанхай увечері 19 вересня, через два дні після 13-го тайфуну Бебінка (Bebinca), який 16 вересня обрушився на місто і вважається найсильнішим тайфуном у мегаполісі за останні 75 років.

Що відомо про наслідки тайфуну "Ягі" у В'єтнамі

9 вересня у В'єтнамі вирував руйнівний тайфун "Ягі", який призвів до загиблих серед місцевих жителів та пошкодження і руйнування об'єктів інфраструктури. 

Зазначається, що "Ягі" найпотужнішим штормом на території Азії у 2024 році.

За попередніми оцінками влади, внаслідок тайфуну загинуло 46 людей. Через зсуви та повені зниклими безвісти вважаються 22 особи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?