У Кремлі відреагували на запит Шольца зателефонувати Путіну
Категорія
Світ
Дата публікації

У Кремлі відреагували на запит Шольца зателефонувати Путіну

У Кремлі відреагували на запит Шольца зателефонувати Путіну
Джерело:  online.ua

У Кремлі заявили, що не отримували запит від Німеччини на розмову російського диктатора Володимира Путіна та Олафа Шольца. 

Головні тези:

  • Кремль повідомив, що поки не надходило запиту на телефонну розмову між Путіним та Шольцом.
  • Шольц хоче провести телефонні перемовини з Путіним перед самітом G20 у Бразилії у листопаді.
  • Остання телефонна розмова між Шольцом та Путіним відбулася в грудні 2022 року, відомі також інші лідери, що спілкувалися з російським диктатором.

Кремль поки не отримав запит на розмову Путіна з Шольцом

Речник Кремля Дмитро Пєсков на запитання журналістів заявив, що від Берліна не надходило запиту на телефонну розмову з російським диктатором Володимиром Путіним.

Він також сказав, що "на перший погляд, спільних тем немає" через майже повну заморозку відносин Німеччини і Росії через війну РФ проти України, але Путін "був і залишається відкритим до діалогу".

Що відомо про наміри Шольца зателефонувати Путіну

Як зазначає видання, канцлер Німеччини Олаф Шольц хоче провести телефонні перемовини з російським диктатором Володимиром Путіним напередодні саміту G20 у Бразилії в листопаді.

Однак прохання про розмову поки що не надходило, — пише німецьке видання із посиланням на джерела в уряді.

Видання також зазначає, що Шольц може стати першим серед лідерів країн, які активно підтримують Україну, хто відновить прямий контакт із Путіним.

Остання телефонна розмова між ними відбулася в грудні 2022 року.

Також президент США Джо Байден, президент Франції Еммануель Макрон і колишній прем'єр Великої Британії Борис Джонсон востаннє мали безпосередній діалог із Путіним у 2022 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?