У Кремлі влаштували істерику на тлі ймовірного прибуття F-16 в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кремлі влаштували істерику на тлі ймовірного прибуття F-16 в Україну

Дмитро Пєсков
Джерело:  Радіо Свобода

Речник кремлівського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков вже погрожує, що окупаційна армія РФ збиватиме українські F-16. 

Головні тези:

  • Кремль погрожує збивати українські F-16, але це не має істотного впливу на реальну ситуацію.
  • Прибуття F-16 в Україну призведе до посилення систем ППО та допоможе виконувати ключові завдання у боротьбі проти авіації армії РФ.
  • Американські винищувачі в Україні мають перехоплювати ракети, пригнічувати радарні системи та завдавати удари по ворожих позиціях.
  • Україна повинна побудувати добре захищену інфраструктуру для F-16 та має надійну систему захисту для своїх аеродромів.
  • Незважаючи на загрозу з боку винищувача Су-35, Україна готова відбити російські атаки та впоратися з потенційними загрозами.

Кремль вибухнув істеричними погрозами на тлі прибуття в Україну F-16

Їх кількість буде поступово зменшуватися, вони будуть збиватися... Але, звичайно, ніякого істотного впливу на розвиток подій на фронті ці поставки не матимуть, - цинічно заявив Пєсков.

Речник кремлівського диктатора повторив часто вживану тезу, що західні винищувачі не стануть “чарівною зброєю” України у розв’язаній Росією злочинній війні.

Що відомо про ймовірне прибуття F-16 в Україну

Журналісти видання Associated Press із посиланням на власні джерела у Вашингтоні зазначають, що перші F-16 таки прибули до України.

Очікується, що вже найближчим часом F-16 почнуть виконувати бойові завдання у рамках посилення українських систем ППО.

У Кремлі вибухнули істеричними погрозами через прибуття F-16 в Україну
F-16

Як зазначає аналітик з Центру аналізу європейської політики у Вашингтоні Федеріко Борсарі, ймовірно американські винищувачі будуть виконувати 3 ключові задачі в Україні:

  • перехоплювати російські ракети та безпілотники, які безжально бомбардували Україну;

  • пригнічувати системи ППО противника;

  • завдавати ударів по позиціях російських військ і складах боєприпасів ракетами класу "повітря-земля".

На його переконання, F-16 зможуть вплинути на динаміку війни.

У матеріалі видання також підкреслюється, що Україні необхідно буде побудувати добре захищену та сучасну інфраструктуру для цих літаків, адже окупаційна армія РФ вочевидь спробує їх знищити.

За словами аналітиків, F-16 мають базуватись у критих захищених ангарах.

Розміщення цих винищувачів також має бути розподілене між локаціями.

Мають бути розташовані моделі-приманки.

У повітрі українські F-16 будуть протистояти потужним російським мобільним ЗРК С-300 і С-400.

Російські військові також мають, за оцінками, кілька сотень бойових винищувачів, а також складні радари повітряного спостереження.

За словами Федеріко Борсарі, найбільшою загрозою для українських F-16 буде винищувач злочинної армії РФ Су-35, який має радар дальнього радіусу дії і може одночасно відстежувати і вражати до 8 цілей.

Попри це, росіяни усвідомлюють, що вони зіткнуться з більш грізним літаком, ніж вони зустрічали досі під час війни, і, ймовірно, застосують більш обережний підхід, - припускають автори матеріалу.

За словами українського авіаексперта Анатолія Храпчинського, Україна має надійну систему захисту для винищувачів F-16.

Україна має надійні можливості "захистити свої аеродроми засобами протиповітряної оборони для відбиття російських атак. Увесь час, відколи Росія вторглася в Україну, вона активно намагалася вдарити по українських аеродромах, але атаки були дещо безуспішними, - пояснює Храпчинський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?