У Курганській області РФ критично зріс рівень води через масштабний паводок — відео
Категорія
Події
Дата публікації

У Курганській області РФ критично зріс рівень води через масштабний паводок — відео

потоп
Джерело:  online.ua

У Курганській області сьогодні прогнозують пік повені. Мешканців закликають покинути домівки.

Що відомо про ситуацію в Курганській області РФ

Як повідомляють росЗМІ, у Курганській області 14 квітня прогнозують пік повені.

У селі Темлякове змило міст і несе течією до Кургану. Наразі його намагаються виловити, щоб він не став причиною засмічення.

Окрім цього рівень води в річці Тобол біля Кургану зростає, зараз близько п'яти метрів.

Усіх мешканців, чиї будинки потрапляють до зони підтоплення, просять залишити будинки. Влада повідомила, що електрика і газ вимушено відключатимуться, щоб уникнути нещасних випадків і аварій.

Режим НС через паводок діє у регіоні з 8 квітня. Вода зараз рухається до Притобольного, Кетівського, Білозерського районів та самого Кургану. В обласній столиці намагаються зміцнити греблі та прокладають додаткові водоналивні греблі.

Що відомо про затоплення Росії

Повінь у Росії триває й затоплює дедалі більше регіонів.

Згідно з останніми даними, 12 квітня владі РФ довелося евакуювати село Камінське в Курганській області Росії. Саме там рівень води там піднявся за ніч на 1,4 метра.

Як заявляляв місцевий губернатор Вадим Шумков, уже незабаром повінь може досягти Кургану.

Ба більше, повідомляється, що в Оренбурзі рівень води в річці Урал піднявся до 1143 см, паводок дійшов до багатоквартирних будинків. За ніч в Оренбурзькій області затоплено ще близько 3 тисяч будинків, проводиться масова евакуація.

Також як повідомляють місцеві телеграм-канали, паводок дістався вже до Західного Сибіру — наразі затоплені три області. Наразі відомо, що суттєво піднявся рівень води в річці Томь, на якій розташовані Томськ і Кемерово.

Через масштабний паводок і зволікання місцевої влади російський Оренбург стрімко йде під воду. Російські ЗМІ та місцеві Telegram-канали повідомляють, що станом на ранок 13 квітня протягом 4 годин рівень води піднявся на 9 сантиметрів і сягнув позначки 1180 см.

При цьому критичним вважається рівень у 930 см.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?