У Литві конфіскуватимуть авто з російськими держномерами
Категорія
Світ
Дата публікації

У Литві конфіскуватимуть авто з російськими держномерами

Авто
Джерело:  DW

Десятки автомобілів із номерами, зареєстрованими у РФ, знаходяться у Литві. І це незважаючи на припис влади зареєструвати їх у країні до 11 березня, або залишити територію ЄС.

Литва штрафуватиме російських автопорушників

Порушникам у Литві загрожує конфіскація автомобіля та штраф відповідно до Кодексу про адміністративні правопорушення.

Про це повідомляє DW.

За даними митниці, у Литві досі їздять кілька десятків автомобілів із номерами, зареєстрованими в Росії. За приблизними підрахунками — близько 50, — заявила представниця литовського митного департаменту Ірміна Фролова-Мілашене.

За її словами, йдеться про машини, які беруть участь у дорожньому русі, при цьому ще якась кількість може стояти на паркувальних майданчиках або в інших місцях.

Якщо буде встановлено, що такі транспортні засоби не мають права перебувати у Литві, це розцінюватиметься як порушення міжнародних санкцій, наголосила представниця митного департаменту.

За перше порушення фізичні особи можуть отримати штраф від 200 до 6 тис євро, за повторне — від 2 тис до 6 тис євро. Керівництво юридичних осіб штрафуватимуть на суму від 600 до 6 тис та від 4 тис до 6 тис євро відповідно.

При цьому буде зроблено виняток для громадян РФ, які прямують автомобілями з російськими номерами в Калінінградську область (РФ) або з неї транзитом. Однак у такому разі потрібно буде перетнути Литву протягом 24 годин, а власник автомобіля повинен буде його супроводжувати. У разі відсутності власника, транспортний засіб не впустять на литовську територію.

Російські авто мають залишити Литву

Литовська митниця повідомляє, що автомобілі з російськими номерними знаками до 11 березня мають залишити Литву та всю територію Євросоюзу.

За даними митниці, на території Литви ще є власники автомобілів, зареєстрованих у Росії. До 11 березня ці особи мають зареєструвати свої транспортні засоби у Литві, або залишити територію ЄС.

З 11 березня власники автомобілів з російськими номерами вважатимуться порушниками вимог законодавства і щодо них застосовуватиметься відповідальність — штраф чи конфіскація автомобіля.

Литва виконує санкційні вимоги Ради Європи, якими дозволялася реєстрація автомобілів, що в'їхали, до 19 грудня минулого року. З 11 березня цього року зареєстровані в Росії автомобілі не можуть перебувати на території Литви або на той час мають бути перереєстровані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?