У Литві виявили військові вантажі для російської армії — що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

У Литві виявили військові вантажі для російської армії — що відомо

У Литві виявили військові вантажі для російської армії — що відомо
Джерело:  Delfi

Литовська митниця перехопила вантажі з військовими речами, призначеними для російської армії. Потяги прямували з Калінінграда до Москви.

Головні тези:

  • Литовська митниця виявила вантажі з військовим екіпіруванням для російської армії, які направлялися з Калінінграда до Москви.
  • Знайдені предмети включали камуфляжні штани, маскувальні сітки та іншу військову амуніцію, яка ймовірно була призначена для українського конфлікту.
  • Литва підтримує Україну, виділяючи не менше 0,25% свого ВВП на оборонну й безпекову підтримку.
  • Литва вже надіслала конфісковану військову допомогу Україні для підтримки оборонної сфери.
  • Президент Литви заявив про тверду підтримку України до перемоги й продовжить стояти разом за свободу країни.

У Литві виявили кілька партій військового екіпірування для армії РФ

Серед виявлених предметів були камуфляжні штани, маскувальні сітки та інша військова амуніція.

За даними митниці, ці вантажі, ймовірно, призначалися для російських збройних сил, які беруть участь у війні проти України, і неодноразово відправлялися громадськими організаціями з Калінінградської області.

Найбільшу знахідку було зроблено 2 жовтня на залізничній станції Кібартай. У поштовому вагоні поїзда "Калінінград-Москва" було виявлено партію камуфляжних штанів.

Раніше, з 27 по 29 вересня, на цьому ж маршруті митники затримали кілька партій маскувальних сіток.

Конфісковані товари литовська митниця передала Україні як допомогу.

Литва підтримує Україну

Литовська Державна рада оборони ухвалила рішення про виділення не менш 0,25% свого ВВП на оборонну й безпекову підтримку України.

Про це повідомив президент Литви Гітанас Науседа.

Сьогодні на засіданні Державної ради оборони (Литви — ред.) ми домовилися виділити не менше 0,25% ВВП на підтримку безпеки та оборони України.

Він підкреслив, що Литва продовжуватиме твердо стояти з Україною до перемоги, оскільки вона завжди «підтримуватиме свободу».

Як повідомлялося у квітні, підтримка України Литвою на той час становила близько одного мільярда євро, з яких близько 610 млн євро — військова допомога.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?