У Міненерго назвали ймовірні терміни зменшення відключень світла в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У Міненерго назвали ймовірні терміни зменшення відключень світла в Україні

Відключення світла в Україні

За словами заступника глави Міненерго Миколи Колісника, відключення світла в Україні можуть зменшитись десь через місяць. 

Головні тези:

  • Прогнозується, що відключення світла в Україні можуть зменшитись через місяць.
  • Стабільність роботи енергосистеми під загрозою через постійні обстріли об'єктів цивільної енергетичної інфраструктури та споживання електроенергії.
  • Співпраця з іноземними партнерами допомагає прискорити ремонтні роботи на пошкоджених об’єктах енергетичної інфраструктури.
  • Прогнозоване зменшення споживання електроенергії після припинення спеки може призвести до зменшення графіків обмеження подачі електроенергії.
  • Раціональне споживання енергії важливо для збалансування енергосистеми та запобігання відключень світла в майбутньому.

Що впливає на обсяги відключень світла по Україні

Колісник підкреслив, що наразі на ситуацію з відключеннями світла впливають не тільки обстріли енергетичних об’єктів злочинною армією РФ, а й аномальна спека, яка встановилась на більшості території країни.

На сьогодні ключовим фактором, який впливає на стабільність роботи енергосистеми є те, що ми живемо попри постійні обстріли об'єктів цивільної енергетичної інфраструктури. Це постійний ризик знеструмлення, - зазначає заступник глави Міненерго.

Колісник додав, що для максимального прискорення ремонтних робіт на пошкоджених російськими окупантами об’єктах енергетичної інфраструктури Україна співпрацює з іноземними партнерами.

Також це отримання обладнання від наших країн-партнерів для того, щоб ремонтна кампанія на об'єктах генерації, об'єктах розподілу відбулася вчасно швидко і ми змогли якомога швидше надати споживачам максимально доступної електроенергії. Разом з тим це і питання раціонального споживання. Адже споживаючи економно, ви допомагаєте збалансувати енергосистему, - пояснює високопосадовець Міненерго.

Як спека впливає на тривалість відключень світла в Україні

При цьому він додав, що одним із факторів, який впливає на підвищене споживання, є погода.

Ми розуміємо, що і погода є одним із факторів. На сьогодні є спека. Вона впливає на підвищене споживання. Ми розуміємо, що прогнозованої спеки через місяць-півтора вже не буде на таких пікових температурах. Відповідно це вплине більш на стабілізацію роботи та можливість зменшення споживання, а відповідно й зменшення графіків погодинного обмеження подачі електроенергії, - наголосив Колісник.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?