У МОЗ попередили про відмінності індійського штаму коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ попередили про відмінності індійського штаму коронавірусу

У МОЗ попередили про відмінності індійського штаму коронавірусу
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я заявили про новий індійський штам коронавірусу, який у травні шириться Індією та відзначений підвищеною агресивністю.

Джерело: брифінг міністра Максима Степанова

За його словами, цей різновид агресивніший за аналоги, які походять з Великої Британії та Південно-Африканської Республіки.

“Світом поширюється новий штам коронавірусу. Він агресивніше, ніж південно-африканський і британський штами. Він виражений надважкої клінічною картиною, з ураженням не тільки органів дихання, але і шлунково-кишкового тракту і нирок. У пацієнтів спостерігається важка інтоксикація організму. За повідомленням індійських ЗМІ, також фіксуються випадки критичних уражень слизової носа і горла”, - пояснив Степанов.

Він стверджує, що цей штам поки що тільки-но “підбирається до України”. Станом на вівторок, 11 травня, його зареєстрували на території Польщі, Румунії та кількох інших країн континенту.

Коронавірус в Індії

Новий різновид коронавірусної інфекції у країні став справжньою катастрофою для людей та системи охорони здоров’я. Миттєво Індія перетворилася на головний спалах COVID-19 у світі.

Там встановили новий антирекорд з добової смертності від ураження вірусом - понад 4 тисячі хворих. Водночас добовий приріст нових діагнозів становив понад 400 тисяч.

Індія, яка займається виробництвом антикоронавірусних вакцин, зокрема й за ліцензією AstraZeneca, припинила експорт препаратів, оскільки країна перебуває у надзвичайній ситуації та потребує всіх ресурсів. Інші держави навіть посилали туди власні медикаменти задля допомоги.

Український уряд закрив в’їзд людей з Індії для запобігання спалаху нового штаму у державі. Відповідне рішення було ухвалене на початку травня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?