У НАТО радять Україні провести додаткову мобілізацію
Категорія
Україна
Дата публікації

У НАТО радять Україні провести додаткову мобілізацію

Роб Бауер
Джерело:  online.ua

За словами керівника військового комітету НАТО, адмірала Роба Бауера під час виступу на Київському безпековому форумі, Україні необхідно якомога скоріше провести додаткову мобілізацію для поповнення втрат. 

У НАТО вказують на необхідність проведення додаткової мобілізації в Україні

Бауер зазначив, що для подальшого опору агресії окупаційної армії РФ Україні необхідна не тільки зброя, а й людский ресурс.

Вам потрібні не тільки гранати, вам потрібні люди, щоби замінити загиблих і поранених. А це означає мобілізацію. Я розумію, як непросто переконати людей у ліберальній демократії. Але я бачу, що це змінюється, — зазначив глава НАТО.

Бауер закликав українців відкинути песимізм щодо змоги України здобути перемогу у розв’язаній Росією злочинній війні.

За його словами, песимістичні настрої ніколи не допомагали перемагати у війнах.

Якщо світ, можливо, був надмірно оптимістичним у 2023 році, ми не повинні припуститися тієї ж помилки, ставши надмірно песимістичними у 2024 році, — попередив глава військового комітету НАТО.

Чи вірить НАТО у перемогу України

Він підкреслив, що наразі є усі підстави вважати, що Україна здатна домогтись успіху у війні проти РФ.

Єдине, що вам потрібно... це наша допомога. Країни-члени НАТО і багато інших країн світу надають Україні безпрецедентну підтримку, і це справді змінило ситуацію на краще. Але Україна потребує ще більшої підтримки, — наголосив Бауер.

За його словами, українські захисники кардинально змінили безліч аспектів ведення сучасної війни. 

Зіткнувшись з поєднанням окопів і артилерійських загороджень часів Першої світової війни з безпілотниками і штучним інтелектом XXI століття, ви швидко адаптувались і дали відсіч. Ви є першопрохідцями в інноваціях, використовуючи поєднання радянської техніки з сучасними західними зразками озброєння, — підкреслив очільник військового комітету НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?