У Німеччині над об'єктом критичної інфраструктури зафіксували невідомі БпЛА
Категорія
Події
Дата публікації

У Німеччині над об'єктом критичної інфраструктури зафіксували невідомі БпЛА

дрон
Джерело:  Bild

Над найбільшим у Німеччині індустріальним парком у Шлезвіґ-Гольштайні був зафіксований проліт невідомих БпЛА. 

Головні тези:

  • У Німеччині зафіксовано проліт невідомих безпілотників над об'єктами критичної інфраструктури у Шлезвіґ-Гольштайні та інших регіонах.
  • Співробітництво правоохоронних органів та прокуратури спрямоване на розслідування можливої агентурної діяльності з метою саботажу.
  • За даними видання, безпілотники, що пролітали над інфраструктурою, можливо були запущені російськими агентами та мали військовий характер.
  • Розслідування також охоплює інші подібні інциденти, зокрема намагання невідомих отримати доступ до військових баз в Кельн-Ван та аеродрому НАТО в Гайленкірхені.
  • Владні структури та представники НАТО активно реагують на подібні загрози та прагнуть до виведення винних осіб перед правосуддя.

Кого підозрюють у прольоті невідомих БпЛА над індустріальним парком у Шлезвіґ-Гольштайні

За інформацією журналістів видання, дільниці правоохоронців та прокуратура по тривозі відреагували на прольот невідомих БпЛА, які можуть належати Росії.

Крім того, останніми днями кілька безпілотників пролітали над виведеною з експлуатації атомною електростанцією і терміналом зрідженого природного газу в місті Брунсбюттель. 

Кілька разів було порушено безпольотну зону, пролітаючи над атомною електростанцією. Ворожий об'єкт, імовірно, військовий безпілотник, був захоплений, - підкреслюється у матеріалі видання.

У Німеччині помітили невідомі БпЛА над об’єктом критичної інфраструктури
Індустріальний парк

Прокуратура Фленсбурга розслідує агентурну діяльність з метою саботажу.

За даними журналістів, безпілотники були приписані російським агентам. Їх могли запустити з цивільних кораблів у Північному морі.

Що відомо про інші підозрілі інциденти на території Німеччини

У Німеччині проводять розслідування щодо ймовірних диверсій Росії стосовно спроб отруїти питну воду на двох військових базах. 

За інформацією журналістів видання, цілями російських диверсій могли стати військові бази в Кельн-Ван та аеродром НАТО в Гайленкірхені.

За словами речника Бундесверу Ульріха Фонроберта, вночі в паркані навколо кельнської бази вирізали отвір.

Причетних до інциденту встановити не змогли, однак система попередження виявила "аномальні показники" якості води.

Представник НАТО в Гайленкірхені Донні Деммерс заявив, що ввечері 13 серпня невідомив намагався отримати доступ до об'єкта, однак йому завадила охорона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?