У Німеччині спалахнув скандал на тлі закликів до скорочення допомоги Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Німеччині спалахнув скандал на тлі закликів до скорочення допомоги Україні

Міхаель Кречмер
Джерело:  Spiegel

У Німеччині розкритикували прем'єр-міністра землі Саксонія Міхаеля Кречмера за його заклики до скорочення допомоги Україні. 

Головні тези:

  • Прем'єр-міністр Саксонії Міхаель Кречмер викликав скандал в Німеччині закликами до скорочення допомоги Україні.
  • Представники ХДС та інших політичних партій рішуче виступили проти ідеї скорочення допомоги Україні, наголошуючи на обов'язку підтримати країну в боротьбі за свободу.
  • Прем'єр-міністр Міхаель Кречмер аргументував необхідність скорочення допомоги Україні  межею виділених коштів, висловлюючи сумніви у використанні коштів на військову допомогу.
  • Керівництво Німеччини підтримує надання допомоги Україні у формі підтримки свободи і дипломатичних ініціатив.
  • Кречмера розкритикували як використовання проблеми в Україні для політичних цілей, наголошуючи на гуманітарній необхідності підтримати українців у боротьбі за виживання.

Кречмер спровокував скандал у Німеччині через заклики до скорочення допомоги Україні

Заступник лідера парламентської фракції ХДС у Бундестазі Йоганн Вадефул у відповідь на провокаційні заяви однопартійця Кречмера заявив, що підтримувати Україну - це обов’язок Німеччини, адже німці колись теж окупували українські території.

Ми стоїмо на боці свободи, і ми виконаємо свій обов'язок. Це чітка і незмінна позиція ХДС, - наголосив Вадефул.

Його підтримав і речник питань зовнішньої політики парламентської фракції ХДС Юрген Гардт.

Він зазначив, що партія займає одностайну позицію стосовно подальшої військової допомоги Україні.

Заклики Кречмера розкритикував і керівник комітету з питань оборони в Бундестазі Маркус Фабер, представник Вільної демократичної партії.

Мені огидно, що прем'єр-міністр використовує боротьбу українців за виживання для своєї регіональної виборчої кампанії. Українці воюють не через бажання війни, а тому, що не хочуть жити в одній великій Бучі, в якій російська армія без розбору вбиває, катує і ґвалтує, - підкреслив Фабер.

Що відомо про скандальні заклики Кречмера до скорочення допомоги Україні

За інформацією Zeit, прем’єр-міністр землі Саксонія заявив, що Німеччина вже нібито досягла межі у виділенні коштів на допомогу Україні і має скоротити її.

Прем’єр-міністр Саксонії викликав скандал закликами до скорочення підтримки України
Міхаель Кречмер

Ми більше не можемо продовжувати виділяти кошти на зброю Україні, щоб ця зброя витратилася і нічого не дала. Усе має бути в міру. Підтримка - так, але ми розуміємо, що досягли межі. Від самого початку я однозначно виступав проти поставок зброї і за дипломатичні ініціативи. Протягом двох років у мене була дуже чітка думка з цього приводу, і мені шкода говорити, що вона багато в чому підтвердилася, - цинічно заявив Міхаель Кречмер.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?