У Німеччині вимагають депортувати частину українських біженців — кого це стосується
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині вимагають депортувати частину українських біженців — кого це стосується

депортація
Джерело:  ZDF

З закликом з цього приводу виступив очільник баварської опозиційної партії ХСС у Бундестазі Александер Добріндт. Він публічно почав вимагати висилати безробітних українських біженців з Німеччини.

Головні тези:

  • Німецький опозиціонер вважає, що українці повинні знайти роботу або повернутися на батьківщину.
  • Уряд Німеччини розкритикував пропозицію опозиції та наголосив на важливості інтеграції та працевлаштування для біженців.
  • Заяви політиків про депортацію українських біженців викликали обурення у партії “Зелені”, що входить до урядової коаліції.

Частину українських біженців можуть депортувати з Німеччини

На переконання німецького опозиціонера, необхідно вислати українських біженців з Німеччини, якщо вони не знайдуть роботу.

Більш ніж через два роки після початку війни тепер має застосовуватися принцип: працевлаштовуйтесь в Німеччині або повертайтеся в безпечні райони західної України, — підкреслив він.

Як наголосив Александер Добріндт, він вкрай невдоволений тим, що коштом платників податків надто багато людей у Німеччині отримують соціальну допомогу.

Він також додав, що наразі у ФРН важливо запровадити сильніші зобов'язання щодо співпраці для шукачів притулку, коли йдеться про працевлаштування.

Має бути пропозиція у вигляді роботи, і це має бути частиною послуги з інтеграції, — запропонував політик.

В уряді Німеччини розкритикували пропозицію опозиції

З заявою з цього приводу виступив заступник лідера парламентської фракції соціал-демократів канцлера Шольца Дірк Візе.

За його словами, ХСС має соромитися таких вимог та "раз і назавжди прибрати зі своєї назви букву "Х", що означає "християнин".

Путін продовжує бомбити цілі по всій Україні. Тепер Добріндт також хоче відправити туди жінок і дітей, які, можливо, вже втратили своїх батьків на фронті, — поскаржився він.

Такі заяви підтримав лідер партії "Зелених", яка також входить до урядової коаліції, Омід Нуріпур.

Інсинуації, що українці приїжджають до нас через соцдопомогу, не визнають жаху путінської війни, — наголосив політик.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?