У Німеччині застерігають від послаблення підтримки України партнерами
Категорія
Політика
Дата публікації

У Німеччині застерігають від послаблення підтримки України партнерами

Прапор Німеччини
Джерело:  online.ua

Глава Мінфіну Німеччини Крістіан Лінднер попередив західних союзників про катастрофічні наслідки у разі послаблення підтримки України та спроб “заморозити” розв'язаний Росією злочинний конфлікт. 

Чому партнери ні в якому разі не мають послаблювати підтримку України

Лінднер зазначив, що кремлівський диктатор Володимир Путін агресію проти України хоче зруйнувати мир у Європі та змінити міжнародно визнані кордони.

Наш мир і наша свобода знаходяться під загрозою. Путін не просто стурбований Україною, він хоче змінити порядок миру і свободи в Європі. Він хоче влади над нами, щоб контролювати наш спосіб життя і наше процвітання, — попередив глава Мінфіну Німеччини.

Він також додав, що успіхи окупаційної армії РФ в Україні обернуться катастрофічними наслідками для західних країн.

Той, хто втомиться підтримувати Україну, тому що це занадто важко або занадто дорого, повинен подумати про наслідки. Небезпека війни наблизилася б до нас, — пояснює Лінднер.

Він також виступив про ініціативи “заморожування” конфлікту, яку запропонував лідер німецької парламентської групи СДПН Рольф Мютценіх.

Росія вчинила воєнні злочини. Для України — це існування як держави. А для людей — це часто питання виживання. Не можна заморожувати таку ситуацію, — наголошує глава Мінфіну Німеччини.

Німецький міністр додав, що подібні міркування щодо "заморозки" не сприймуть держави, які відчувають загрозу з боку Москви, наприклад країни Балтії.

Що каже Шольц

Канцлер Німеччини Олаф Шольц в черговий раз підтвердив підтримку України з боку його країни.

Мир без свободи означає гноблення. Немає миру без справедливості. Тому ми підтримуємо Україну в її боротьбі за справедливий мир — стільки, скільки це необхідно. Ми всі прагнемо більш мирного світу. Люди на Близькому Сході та в Україні також не хотіли нічого, крім миру. Протягом багатьох десятиліть мир у Європі базувався на центральному принципі: кордони не можна переміщувати силою. Ніколи знову. Росія Володимира Путіна порушила цей принцип, — підкреслив Шольц.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?