У Орбана заявили про нові заплановані зустрічі щодо досягнення миру в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Орбана заявили про нові заплановані зустрічі щодо досягнення миру в Україні

Петер Сійярто
Джерело:  online.ua

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто анонсував нові “мирні кроки” щодо врегулювання розв'язаної Росією злочинної війни проти України. 

Головні тези:

  • Глава МЗС Угорщини анонсував нові кроки щодо врегулювання ситуації в Україні
  • Угорщина планує провести подібні зустрічі для досягнення миру в регіоні
  • Орбан назвав Росію імперією після зустрічі з Путіним
  • Місія миру в регіоні буде тривати наступні шість місяців
  • Угорський прем’єр та глава МЗС Угорщини ведуть перемовини для стабілізації ситуації в Україні

Що відомо про “мирні ініціативи” Угорщини щодо України

Тепер усі можуть бути впевнені в тому, що наступні шість місяців будуть місією миру, щоб нарешті забезпечити мир у нашому регіоні, - заявив Сійярто.

Пізніше глава МЗС Угорщини оприлюднив відео на власній сторінці у Facebook, у якому заявив, що протягом цього тижня в ЄС було нібито багато політиків, налаштованих на продовження розв’язаної Росією злочинної війни.

За його словами, вони нібито ховались і критикували прем’єр-міністра Віктора Орбана за його нещодавню зустріч із кремлівським диктатором Володимиром Путіним.

Ці нападки нас не стримують і не бентежать. Місія миру триває і навіть стає сильнішою, тому я прошу європейських політиків, які підтримують війну, пристебніть ремені та стежте за оновленнями наступного тижня, - зазначив Сійярто.

Що каже сам Орбан

В інтерв’ю головному редактору проросійського швейцарського сайту Die Weltwoche Роджеру Кьоппелю Орбан поділився враженнями від зустрічі із кремлівським диктатором Володимиром Путіним.

Ви згадали про боєголовки, але є ще територія, населення і величезні природні ресурси, які вони мають. Тож це справжня імперія. Одна людина керує справжньою імперією, - заявляє Орбан про Путіна.

За його словами, поїздка до Путіна організовувалась в умовах надзвичайної секретності. Орбан додав, що тримав її в секреті "скільки міг".

Угорський прем’єр додав, що "подібні несподівані зустрічі" можуть відбутися наступного тижня, однак не уточнив, з ким.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?