У Пентагоні відреагували на запуск Росією протикосмічної зброї на шляху супутника США
Категорія
Світ
Дата публікації

У Пентагоні відреагували на запуск Росією протикосмічної зброї на шляху супутника США

U.S. Department of Defense
Патрик Райдер

У Пентагоні у відповідь на запуск Росією супутника, який США називають протикосмічною зброєю, заявили про готовність захищати інтереси Сполучених Штатів у космосі, водночас зберігаючи стабільне космічне середовище.

Росія розмістила протикосмічну зброю на тій самій орбіті, що й урядовий супутник США

Про це заявив речник Міністерства оборони США Патрик Райдер на брифінгу 21 травня.

Райдер підтвердив, що 16 травня Росія запустила супутник на низьку навколоземну орбіту, який у Пентагоні оцінюють як протикосмічну зброю, імовірно, здатну атакувати інші супутники на низькій навколоземній орбіті.

Росія розмістила цю нову протикосмічну зброю на тій самій орбіті, що й урядовий супутник США, додав речник. Цей російський супутник нагадує раніше розгорнуті Росією контркосмічні вантажі 2019 і 2022 років. 

США несуть відповідальність за готовність захищати і обороняти космічну сферу і забезпечувати безперервну і безперебійну підтримку Об'єднаних збройних сил і Об'єднаних контингентів. Ми продовжимо балансувати між необхідністю захисту наших інтересів у космосі і бажанням зберегти стабільне і стійке космічне середовище.

Патрик Райдер

Патрик Райдер

Речник Міністерства оборони США

США активно готуються до війни в космосі

У Міноборони США поспішають розширити свої можливості для ведення війни в космосі.

У Вашингтоні заявили, що блискавичний прогрес Китаю і Росії в космічних операціях становить серйозну загрозу для американських супутників на орбіті.

Американська влада більше не буде покладатися лише на військові супутники для зв'язку, навігації, відстеження і націлювання на наземні загрози — інструменти, які протягом десятиліть давали Пентагону значну перевагу в конфліктах.

США планує придбати нове покоління засобів наземного і космічного базування, що дадуть йому можливість захищати свою супутникову мережу від нападів і, в разі необхідності зривати або виводити з ладу ворожі космічні апарати на орбіті, заявили представники Пентагону в низці інтерв'ю, виступів і нещодавніх заяв.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?