У Польщі пояснили реакцію на перетин кордону ракетою РФ
Категорія
Події
Дата публікації

У Польщі пояснили реакцію на перетин кордону ракетою РФ

Ракета
Джерело:  online.ua

Представники командування Збройних сил Польщі зазначили, що не стали збивати ракету злочинної армії РФ, яка перетнула повітряний простір країни, оскільки знали, що вона поверне в Україну. 

Чому Польща не збила російську ракету, що залетіла на її територію

Представники польського командування у коментарі RMF24 зазначили, що заздалегідь знали, що випущена злочинною армією РФ ракета, яка вранці 24 березня пролетіла над Люблінщиною, поверне в Україну.

Українська протиповітряна оборона знає, що більшість російських ракет прилітає зі сходу або півночі; захисники менш схильні очікувати нападу із заходу. Тому Російська Федерація навмисно маневрує своїми ракетами таким чином, щоб вони робили коло і вражали цілі в Україні із заходу, — зазначив речник Оперативного командування Збройних сил підполковник Яцек Горишевський.

Він підкреслив, що польським військовим було відомо, що ракета поверне у бік України.

Хто приймав рішення

Горишевський додав, що рішення про відмову збивати ракету було прийняте представниками Оперативного командування Збройних сил Польщі.

Рішення базувалося на інформації з наших радіолокаційних систем. Оцінка траєкторії, швидкості та висоти польоту ракети вказувала на те, що вона покине наш повітряний простір, — наголосив речник Оперативного командування.

За словами підполковника Горишевського, спроба збити ракету становила б більший ризик для місцевих мешканців.

Ракета важить понад дві тонни, з яких 400 кілограмів — бойове навантаження. Після того, як ракета буде збита, її уламки впадуть на нашу територію. Сюди ж потраплять і залишки ефектора, який використовувався для збиття самої ракети, — пояснив Горішевський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?