У Польщі скликають Раду нацбезпеки. Дуда назвав причину
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі скликають Раду нацбезпеки. Дуда назвав причину

Анджей Дуда
Джерело:  online.ua

6 червня польський лідер Анджей Дуда офіційно оголосив про скликання засідання Ради національної безпеки. За його словами, таке рішення було ухвалене на тлі останніх подій на кордоні з Білоруссю, де суттєво посилився міграційний тиск, а також кількість випадків атак на прикордонників.

Головні тези:

  • Анджей Дуда виразив занепокоєння через провокації режиму Лукашенка, що призвели до напруженої ситуації на кордоні.
  • Сутички мігрантів із прикордонниками стали регулярним явищем на польсько-білоруському кордоні, що вимагає реагування влади.
  • Польський прем’єр анонсував обмеження доступу до прикордонної зони після нападу на прикордонників, що сталося у районі села Дубичі Церковні.
  • Ситуація на кордоні з Білоруссю продовжує погіршуватися.

Польща збентежена новими провокаціями режиму Лукашенка

З гучною заявою з цього проводу глава держави виступив під час прибуття до Нормандії 6 червня.

Журналісти попросили політика прокоментувати інцидент з затриманням військовою поліцією трьох солдатів. Як уже згадувалося раніше, останні наприкінці березня й на початку квітня зробили попереджувальні постріли у біженців, що намагались перетнути кордон з боку Білорусі.

За словами Анджея Дуди, затримання його шокувало, і він не розуміє, чому про це оголосили лише зараз.

Президент Польщі також звернув увагу на те, що причиною для занепокоєння є не лише це, а й напади на польських прикордонників, які охороняють кордон з Білоруссю.

У зв'язку з тим, що відбувається у зв'язку з цим останнім часом і в останні місяці, я ухвалив рішення скликати Раду національної безпеки, — оголосив Анджей Дуда.

За попередніми даними, засідання відбудеться наступного тижня, ймовірно в понеділок, 10 червня, оскільки поки в країні тривають вибори до Європейського парламенту.

Що відомо про ситуацію на польсько-білоруському кордоні

За словами місцевих журналістів, протягом останніх місяців ситуація на білорусько-польському кордоні знову загострилася.

Окрім того, наголошується, що сутички мігрантів з прикордонниками почали спалахувати регулярно.

Польський прем’єр Дональд Туск анонсував обмеження доступу до прикордонної зони після того, як наприкінці травня в районі села Дубичі Церковні прикордонника поранили ножем.

Польський прикордонник отримав поранення від удару ножем, завданого йому іноземцем, який намагався прорватися через шлагбаум на кордоні з Білоруссю, — повідомлялося тоді місцевими ЗМІ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?