У Польщі вводять стан стихійного лиха
Категорія
Події
Дата публікації

У Польщі вводять стан стихійного лиха

Дональд Туск
повінь

Польський прем’єр Дональд Туск офіційно повідомив, що має намір оголосити у країні стан стихійного лиха через масштабні повені. 

Головні тези:

  • Внаслідок пошкодження дамби місто Строне-Шльонські опинилося під водою, що призвело до трагічної ситуації.
  • Україна вже пропонує допомогу Польщі та готується вислати сотню рятувальників для ліквідації наслідків повеней.
  • Ситуація в Польщі вимагає негайних заходів для захисту населення та мінімізації збитків.

Ситуація у Польщі стрімко загострюється

Що важливо розуміти, стан стихійного лиха відповідно до чинних нормативних актів Польщі може бути введено на частині або на всій території країни.

Після консультацій з профільними міністрами та службами я розпорядився підготувати постанову Ради міністрів про введення стану стихійного лиха, — заявив Дональд Туск.

Окрім того, наголошується, що у невеликому польському місті Строне-Шльонські Нижньосілезького воєводства внаслідок повені була пошкоджена дамба на річці Моравка.

Внаслідок цього місто фактично опинилось під водою.

За словами журналістів, ситуація у вказаному населеному пункті дійсно трагічна, адже вода зносить усе на своєму шляху.

У мережі публікують багато фото та відео з міста. На одному зі знімків можна побачити затонулу пожежну машину.

Україна уже запропонувала Польщі свою допомогу

За словами прем’єра Дональда Туска, українська влада запропонувала відправити у Польщу на допомогу з ліквідацією наслідків масштабних повеней сотню рятувальників.

Політик зазначив, що глава Кабміну Денис Шмигаль надіслав йому слова солідарності з Польщею і готовності негайно відправити сотню рятувальників, оснащених спеціальним обладнанням, для боротьби з повенями.

Дуже зворушливо, — зазначив Туск.

До слова, глава держави Володимир Зеленський доручив міністру закордонних справ України Андрію Сибізі запропонувати країнам-сусідам, зокрема Польщі, допомогу українських рятувальників у ліквідації наслідків повені через екстремальні опади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?