У Повітряних Силах назвали терміни прибуття перших F-16 до України
Категорія
Україна
Дата публікації

У Повітряних Силах назвали терміни прибуття перших F-16 до України

F-16

За словами речника командування Повітряних сил ЗСУ Іллі Євлаша, перші винищувачі F-16 від західних партнерів Україна може отримати вже після Пасхи. 

Що відомо про прибуття перших F-16 до України

При цьому Євлаш зазначив, що у Повітряних силах воліють не називати точні точні терміни прибуття американських винищувачів до України, оскільки до цього заплановані дати вже кілька разів змінювались.

Наше завдання — працювати з тим, що нам нададуть, ми не несемо відповідальності за постачання безпосередньо, це питання до вищого військово-політичного керівництва. Коли перші винищувачі прибудуть в Україну, ми обов'язково про це говоритимемо, — пояснив речник ПС ЗСУ.

Чи готова Росія до отримання Україною F-16 від західних партнерів

За словами військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, російські окупанти не мають ніякої змоги підготувати відповідь на отримання Україною винищувачів F-16 від партнерів.

Противник не готовий і не може бути готовий до боротьби з цією машиною. Найголовніше — це система прицілювання літака. Він буде неймовірно хороший у боротьбі з носіями КАБів. Самі бомби збити неможливо, а от носій — Су-34 — запросто. Пара літаків F-16 — це вже 12 ракет, — пояснює Черник.

За його словами, навіть якщо російським літакам Су-34 вдасться ухилитись від двох перших ракет, то третя і четверта — точно вразять ціль.

Експерт також підкреслив важливість фактору несподіванки отримання Україною західних літаків.

Фактор несподіванки грає найпринциповішу роль у війні. F-16 рухається зі швидкістю 2 тис 400 кілометрів на годину, засікти вони їх не зможуть. І не маю сумніву, щойно перші машини запрацюють у режимі пітьми, у противника з'являться серйозні втрати. Ми дізнаємося про отримання цих літаків, коли щодня протягом тижня-півтора почне з'являтися інформація про те, що почали падати Су-34 у неприродний спосіб. Далі вони вже зроблять висновки, — наголосив Черник.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?