У Путіна хочуть введення "миротворців" ОДКБ на Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна хочуть введення "миротворців" ОДКБ на Донбас

У Путіна хочуть введення "миротворців" ОДКБ на Донбас
Джерело:  online.ua

Керівник комітету Держдуми РФ з оборони Андрій Картаполов заявив про бажання Кремля залучити військовий контингент країн ОДКБ у якості нібито миротворців на території Донецької та Луганської областей.

Джерело: заява представника Держдуми РФ

Кремль хоче залучити військових країн ОДКБ для захисту окупованих територій Донбасу 

Не можна виключати, що затребувані будуть" миротворці" з країн ОДКБ, - наголосив Картаполов,

За його словами, в Кремлі хочуть недопустити залучення НАТО до війни в Україні.

Тому що ми навряд чи погодимося з тим, що якісь країни НАТО спробують під виглядом миротворців туди залізти, хоча ця тема не раз і не два вже вкидається нашими колишніми західними партнерами", - сказав він, - зазначив Картаполов.

Фото - facebook.com/mod.mil.rus

Між тим стало відомо, що українські військові відкинули Чорноморський флот РФ на понад 100 кілометрів від узбережжя Чорного моря.

Представники Міноборони зазначили, що для повернення контролю над північно-західною частиною Чорного моря окупанти вирішили змінити тактику. Для цього ворог розгорнув у Криму та Херсонській області берегові ракетні комплекси "Бал" та "Бастіон", а на острові Зміїний розгортає додаткові сили.

Також зберігається ймовірність висадки десанту на одеське узбережжя та загроза ракетних ударів по Україні. Окупанти почали частіше застосовувати застарілі протикорабельні ракети для обстрілу наземних об'єктів.

Це свідчить про те що РФ використала значний обсяг сучасної ракетної зброї, та змушена застосовувати застарілі типи ракет, запасів якої достатньо для нанесення ударів по нашій території, - зазначають в Міноборони України.

Крім того, близько 30 російських кораблів та підводних човнів продовжують блокувати судноплавство.

З початку повномасштабної війни Росія завдала удару по 9 цивільних суднах, одне з яких затонуло. Внаслідок чого загинули два моряки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?